Στον κόσμο της τεχνολογίας λίγες είναι οι ανακοινώσεις που έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο το Google I/O, το συνέδριο για τους προγραμματιστές της πλατφόρμας της εταιρίας, που διοργανώνεται τον Μάιο κάθε έτους. Σε αυτό έχουμε μεγάλες ανακοινώσεις για το μέλλον του Android και της Google γενικότερα, οπότε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλές φορές βλέπουμε και προϊόντα της εταιρίας να ανακοινώνονται στην εκδήλωση.

Αν και η ίδια η εκδήλωση είναι για όσους έχουν πρόσκληση, η εταιρία προσφέρει σε live stream δύο ωρών, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις προς το κοινό. Μπορείτε να δείτε το livestream παρακάτω.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα λάβει χώρα στα γραφεία της εταιρίας στην Καλιφόρνια.

Τι περιμένουμε να δούμε όμως στο Google I/O 2024;

Σε θέματα hardware, η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει το Google Pixel 8a, οπότε δεν περιμένουμε να δούμε κάποια άλλη συσκευή. Μάλιστα δεν έχουμε ακούσει φήμες για κάτι ιδιαίτερο που θα ανακοινωθεί σε αυτή την εκδήλωση. Όμως ενδέχεται να δούμε νέους Bluetooth Trackers, στα πλαίσια του Find My Device network, που ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ίσως, προς το παρόν.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες όμως να δούμε επιτέλους τα Google CR headset. Αυτά θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την Samsung και την Qualcomm και θα είναι η απάντηση στο Meta Quest και στο Apple Vision Pro, πιθανότατα σε οικονομικότερη τιμή. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απολύτως διαρροή, ώστε να έχουμε παραπάνω πληροφορίες. Ελπίζουμε να δούμε κάτι σχετικό με αυτά στην σημερινή ανακοίνωση.

Δυστυχώς δεν θα έχουμε Pixel Tablet 2, Pixel Watch 3, Pixel 9, Pixel Fold 2 ή κάποια άλλη συσκευή, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, σε ξεχωριστή εκδήλωση, οπως κάθε χρόνο. Όμως η Google συνηθίζει να κάνει κάποια teasers για τα μελλοντικά της προϊόντα.

Ο CEO της Samsung δεν χρησιμοποιεί το Samsung Galaxy S24 Ultra! Γιατί όμως;

Το σίγουρο είναι πως θα δούμε πολύ τεχνητή νοημοσύνη στο φετινό Google I/O 2024, καθώς το Gemini αναμένεται να είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης. Δεν θα μας παραξένευε αν όλη η εκδήλωση είναι γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, που θα μπει κυριολεκτικά σε όλες της συσκευές και υπηρεσίες της εταιρίας. Παράλληλα περιμένουμε και τις νέες προσθήκες τεχνητής νοημοσύνης στο Android 15, ιδιαίτερα όταν πλησιάζει προς την Beta 2.

Σε λίγο ξεκινάει η μεγάλη παρουσίαση της Google για φέτος, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.