Η Samsung έχει προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια τη δυνατότητα οι χρήστες να τρέξουν δυο εφαρμογές ταυτόχρονα στο smartphone τους την ίδια χρονική στιγμή, με το Multi window feature. Αλλά μόλις πραγματοποιήσεις την αναβάθμιση σε Samsung One UI στο Galaxy smartphone σου, θα συνειδητοποιήσεις μάλλον ότι η λειτουργικότητα multi window δεν υπάρχει πλέον. Και βέβαια υπάρχει, αλλά η διαδικασία να ξεκινήσεις εφαρμογές σε Multi Window έχει αλλάξει στο Android 9 Pie.

Μέχρι πρόσφατα στο Oreo, κάποιος θα μπορούσε να πατήσει πάνω στο multi window button που εμφανιζόταν στην κορυφή κάθε κάρτας μιας εφαρμογής στη recent apps screen για να χρησιμοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο app σε split screen mode με άλλο app. Στο νέο One UI στο Android Pie, η Samsung έχει αλλάξει στη μέθοδο που η Google χρησιμοποιεί στο stock Android. Η μέθοδος, έχει αλλάξει επίσης και για το Pop up View feature, που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν μια εφαρμογή σε ένα μικρό pop up παράθυρο που μπορεί να μετακινηθεί στην οθόνη.

Επομένως, πως κάποιος μπορεί να ανοίξει εφαρμογές σε Multi Window ή Pop Up View στο Android Pie; Είναι εύκολο. Άνοιξε την εφαρμογή που θέλεις να τρέξεις σε split screen ή pop up view, και έπειτα φέρε την multitasking οθόνη πιέζοντας το recents key δίπλα στο home button. Πίεσε το εικονίδιο πάνω από την κάρτα της εφαρμογής και ύστερα επέλεξε τη σχετική επιλογή από τη λίστα που εμφανίζεται. Παρακάτω, μπορείς να δεις ένα GIF.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.