Το ιαπωνικό σκάφος προσεδάφισης στη Σελήνη έστειλε στη Γη, τις πρώτες του εικόνες από τη σεληνιακή επιφάνεια, οι οποίες δείχνουν έναν γκρίζο, καλυμμένο με μπάζα κόσμο με εξαιρετικά απίστευτη λεπτομέρεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, τραβήχθηκε λίγο πριν η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας, αναγκαστεί να απενεργοποιήσει το μη επανδρωμένο σκάφος λόγω προβλήματος, το οποίο βέβαια στη συνέχεια κατάφερε και πάλι να λειτουργήσει όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας.

Η εικόνα αποτελείται από 257 μονόχρωμες φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης που ελήφθησαν από την ενσωματωμένη κάμερα πολλαπλών ζωνών (MBC). Η εικόνα είναι ελλιπής επειδή η κάμερα σταμάτησε τη σάρωση λόγω των προβλημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ιαπωνία έγραψε ιστορία την περασμένη εβδομάδα, καθώς έγινε η πέμπτη χώρα που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία.

moon

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.