Τα Windows Phones τείνουν να εξαφανιστούν στις μέρες μας, με την Microsoft να έχει δηλώσει πλέον οριστικά ότι δεν εστιάζει πλέον στην πλατφόρμα της, τα Windows 10 Mobile. Πολλοί όμως developers επιδίδονται σε άκρως ενδιαφέροντα projects. Ένας τέτοιος είναι και ο Ben, ο οποίος σε βίντεο που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του ακολούθους, δείχνει ένα Lumia 950 XL να τρέχει τα Windows 10 ARM. Όπως σημειώνει, το σύστημα είναι εξαιρετικά σταθερό αν και υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα με το UI, εξαιτίας της μη ύπαρξης των σωστών drivers.

Στο βίντεο βλέπουμε τα Windows 10 (ARM) να λειτουργούν άψογα στο Lumia 950 XL, όπως συμβαίνει και με τις εφαρμογές Cortana και Calculator. Ο ίδιος, σκοπεύει να φέρει και τα Win32 apps, όπως για παράδειγμα τον Chrome. Μπορεί να έχετε κουραστεί να διαβάζετε συνεχώς ότι η Microsoft έχει παρατήσει τα Windows 10, ωστόσο όμως τέτοια projects σε Lumia Phones, είναι πολύ καλύτερα και πιο εντυπωσιακά από ένα Android smartphone στο οποίο έχεις κάνει root.

Φυσικά, αν μοιράζεστε την ίδια τρέλα με εμάς, είναι πολύ πιθανόν να ενδιαφέρεστε να μετατρέψετε το Windows Phone σας σε ένα πλήρες Windows 10 PC. Αν και ένα τέτοιο project μοιάζει απολύτως ενδιαφέρον, η εγκατάστασή του σε ένα Windows Phone, σημαίνει ότι αυτομάτως θα χάσετε ορισμένα βασικά features, όπως οι κλήσεις και εξαιτίας της έλλειψης drivers η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Πέρυσι, η Microsoft είχε επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τα Windows Phones δεν θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 ARM. Ο Belfiore εκ μέρους της Microsoft είχε εξηγήσει ότι τα Windows 10 Mobile προσφέρουν phone-like εμπειρίες, ενώ τα Windows 10 ARM έχουν σχεδιαστεί να προσφέρουν μια desktop εμπειρία με μεγαλύτερη φορητότητα όμως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.