Όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στο να κάνει εφικτό το τρέξιμο των Windows 10 σε ARM επεξεργαστές της Qualcomm, κάτι τέτοιο έμοιαζε ως η κατάλληλη ευκαιρία για να αποδείξει αν μπορούσε να υλοποιήσει το όραμά της, να κάνει πιο mobile τα Windows 10. Η σειρά συσκευών Surface προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων σε σχέση με τα Windows PCs, παλαιότερης γενιάς.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τρέχουν πάνω σε επεξεργαστές της Intel, καταναλώνοντας σημαντικά ποσά ενέργειας και παράγουν θερμότητα, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός ανεμιστήρα. Μετά την αρχική διάθεση των Windows 10 σε ARM επεξεργαστές, οι πρώτες συσκευές που έτρεχαν τα Windows 10 στον Snapdragon 835 δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα εστιαζόταν στις επιδόσεις των x86 Win32 apps, όπως αποδείχθηκαν από τα benchmarks tests.

Η Qualcomm έρχεται να απαντήσει σε αυτές τις ανησυχίες, με ορισμένα βίντεο στο Youtube, στα οποία υπογραμμίζονται τα πλεονεκτήματα των Windows 10 σε ARM επεξεργαστές. Το πρώτο βίντεο, εστιάζει στις εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την αυτονομία της μπαταρίας, θέλοντας να τονίσει ότι οι Snapdragon καταναλώνουν ελάχιστα ποσά ενέργειας.

Το δεύτερο βίντεο εστιάζει στις always-connected δυνατότητες των εν λόγω συσκευών, όπως χρησιμοποιούμε και το smartphone, όντας εφικτό να επαναφερθούν μετά από κατάσταση sleep, σε πολύ λίγο χρόνο.

Και τέλος, έχουμε και ένα τρίτο βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται πολύ χαρακτηριστικά, η διαφορά στη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.