Ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του branding της vivo, Jia Jingdong, παρουσίασε υλικό που αφορά την επερχόμενη σειρά vivo X100, και ειδικά τις κάμερες. Αν και ο ίδιος αναφέρθηκε στις βασικές προδιαγραφές των καμερών, τα πλήρη specs διέρρευσαν από άλλη πηγή. Επιπλέον, δημοσίευσε δείγματα φωτογραφιών, επιβεβαίωσε τον Dimensity 9300, το V3 ISP chip, και την επίστρωση T* της Zeiss.

Ο Jia κατέρριψε τον μύθο ότι τα smartphone καταγράφουν γνήσιες λήψεις φεγγαριού, εξηγώντας ότι αυτές οι εικόνες είναι αποτέλεσμα “υπολογιστικής φωτογραφίας”. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί γεωγραφικά δεδομένα και φάσεις της σελήνης για να δημιουργήσει ρεαλιστικές εικόνες της σελήνης. Μοιράστηκε δείγματα φωτογραφιών που τραβήχτηκαν με τον περισκοπικό φακό και τη μικρότερη telephoto, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της σειράς X100.

Αν και η λήψη του ήλιου κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος παρουσιάζει προκλήσεις λόγω των ακραίων συνθηκών φωτεινότητας, ο Jia διαβεβαίωσε ότι τα τηλέφωνα vivo X100 θα επιτύχουν ρεαλιστικές φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος.

Αξιοποιώντας το ισχυρό SoC και έναν εξειδικευμένο επεξεργαστή σήματος εικόνας, οι συσκευές αυτές μπορούν να υπολογίζουν τη θέση του ήλιου και να την ενσωματώνουν στις φωτογραφίες, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της υπερέκθεσης. Ο ISP της vivo παίζει καθοριστικό ρόλο στην απομόνωση του ήλιου, στην επεξεργασία της υπόλοιπης εικόνας και στη συνέχεια στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση της βελτιωμένης έκδοσης του ήλιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι εντελώς νέα για τα smartphone της vivo, καθώς το X90 Pro έχει ήδη διαπρέψει στη λήψη της ανατολής και δύσης του ήλιου. Αναμένοντας την κυκλοφορία του X100 Pro, το οποίο τροφοδοτείται από το πιο πρόσφατο flagship chipset της Mediatek, οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν να προσβλέπουν σε ακόμα πιο εντυπωσιακές φωτογραφικές δυνατότητες.

Παράλληλα, ο γνωστός και έγκυρος leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, αποκάλυψε ότι στο σύστημα καμερών των vivo X100 έχουμε έναν Sony IMX920 στην κύρια με f/1.57 διάφραγμα, μία ulta wide με 13mm Samsung JN1, και έναν OmniVision OV64B περισκοπικό τηλεφακό με f/2.57 διάφραγμα και 3x οπτικό ζουμ. Ο leaker λέει ότι το σύστημα θα έχει focal lenght 15mm με 70mm.

Τέλος, έχουμε προωθητική εικόνα των vivo X100 σε ένα εντυπωσιακό και πολύ κομψό πορτοκαλί χρώμα. Η επίσημη παρουσίαση της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου, μέχρι τότε θα μάθουμε σίγουρα πολλά περισσότερα για τη σειρά.

vivo X100 Camera Samples Specs Design

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.