Την είσοδο στο χώρο και των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ITC 2022. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η είσοδος της ΔΕΗ στο χώρο των τηλεπικοινωνιών θα γίνει ως πάροχος χονδρικής με το λεγόμενο Fiber To The Home.

Από το φθινόπωρο αυτό, η ΔΕΗ σε συνεργασία με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους θα προσφέρει ταχύτητες της τάξης του 1Gbps. Στόχος της, είναι να εκμεταλλευτεί το δίκτυο που ήδη έχει, κολώνες, στύλους, πάνω στο οποίο θα περάσει η οπτική ίνα.

Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας λύσης, είναι η κατά πολύ πιο γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου, η οποία αρχικά θα ξεκινήσει από τις πόλεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί στην περιφέρεια. Στη ΔΕΗ δηλαδή, θα ανήκει το δίκτυο και οι πάροχοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για τη διάθεση υπηρεσιών FTTH.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Nova και της ΔΕΗ είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ με την ολοκλήρωση των πιλοτικών δοκιμών θα ξεκινήσει η διάθεση της υπηρεσίας. Ήδη, ο πρώτος Δήμος που επιλέχθηκε είναι ο Δήμος Περιστερίου και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Ως τα τέλη του 2022 θα έχει καλυφθεί όλος ο δήμος, ενώ εντός των επόμενων 6-8 μηνών η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε 10 Δήμους και 450.000 νοικοκυριά.

Αλλαγή κωδικού Gmail : Επιτέλους δεν αποσυνδέει το κινητό

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν σωριαστεί η κολώνα, πίστεψε με σε λίγες ώρες θα την έχουν αποκαταστήσει πληρως…Αν εχεις όμως την οπτική ίνα μέσα στο έδαφος, το λιγότερο βδομάδα χωρίς Ίντερνετ

  2. Ότι καί νά ακούσω έχω χάσει κάθε ελπίδα για γρήγορο σταθερό ίντερνετ στην Ελλάδα. Κάθε ζρο και χειρότερα σε σχέση με άλλες χώρες. Ελλαδιστάν είμαστε!

  3. Παίρνω από παλιό καφαο, ταχύτητα τρομερή 7.5Mbps(ούτε YouTube 1080p δύο άτομα δεν βλέπεις). Έχουν αλλάξει το προηγούμενο και το επόμενο σε καμπινες. Το δικό μου που δεν είναι στον κεντρικό δρόμο εδώ και 3 χρόνια περιμένουμε. Άλλοι παροχοι ούτε για πλάκα. αν φέρει η δεη πρώτη, ΔΕΗ, γτ όχι; Αλλά πάλι από την καμπίνα του ΟΤΕ δεν θα φέρει η δεη;

  4. Τι παπαριές είναι αυτές ρε;
    Ο ΟΤΕ κάποτε δεν ήταν κρατικός και πουλήθηκε και έγινε ιδιωτικός; Τώρα αφού πούλησαν τον ΟΤΕ δίνουν το έργο του ίντερνετ στη ΔΕΗ;
    Ε κλείστε τη ΔΕΗ και βάλτε την ΕΥΔΑΠ να στέλνει ρεύμα μετά.

  5. Το δίκτυο είναι του ΔΕΔΔΗΕ και όχι της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ είναι πλέον μία ιδιωτική εταιρεία ρεύματος και το δίκτυο είναι δημόσιο. Δεν μπορεί καμία ιδιωτική εταιρεία να το εκμεταλλευτεί σαν δικό της.

  6. Η ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ είναι πλέον ιδιωτικές εταιρίες .Το μόνο κομμάτι της παλιάς ΔΕΗ που έμεινε στο δημόσιο είναι ο ΑΔΜΗΕ. Αλλά όλα μαζι είναι μία αλυσίδα.Επιτέλους θα υλοποιηθεί ένα έργο που έπρεπε να γίνει πριν αρκετά χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.