Τον Ιανουάριο, ακούστηκαν φήμες που ήθελαν την Microsoft να προβαίνει σε επένδυση 70 εκατομμυρίων δολαριών στο Android-based OS της Cyanogen. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, υπάρχουν όμως ελπίδες για μία συμφωνία Microsoft-Cyanogen. Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εν λόγω συμφωνία και αν τελικά θα ισχύσει κάτι τέτοιο, αν και η Cyanogen κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της κατά 110 εκατομμύρια δολλάρια χωρίς την συμμετοχή της Microsoft.

11072972_884423528287191_1817253730_n

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η Cyanogen προσπαθεί να λάβει ένα κομμάτι από το υποψήφιο αγοραστικό κοινό του Android. Αν και ακόμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Google, o CEΟ της Cyanogen δήλωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να δημιουργηθεί ένα OS που θα είναι ανεξάρτητο από τον έλεγχο και τους περιορισμούς που θέτει η Google στο Android, παρουσιάζοντας εναλλακτικές λύσεις σε βασικές εφαρμογές και λειτουργίες όπως το mail, η χάρτες και η παραγωγικότητα.

Τέλος, μία λύση που φαίνεται να παρουσίασαν ο CEO και ο Software Engineer της Cyanogen, Steve Kondik και Kirt McMaster αντίστοιχα, είναι να μπουν εφαρμογές της Microsoft στις συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό της. Έτσι, αυτό ίσως είναι και μία εναλλακτική ευκαιρία η Microsoft να πάρει ένα μερίδιο αγοραστικού κοινού από την Google.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.