Φέτος, η Microsoft εντυπωσίασε αρκετούς με το σλόγκαν “Microsoft Loves Linux”, όταν αποφάσισε να ενσωματώσει ένα αξιόλογο Linux Bash στα Windows 10 αλλά και με την ανάπτυξη ενός Linux distro το οποίο πλέον διαθέτει στους πελάτες του Microsoft Azure Cloud.

freebsd-microsoft-azure

Πλέον, η αμερικάνικη εταιρεία, κάνει ακόμα ένα βήμα προς τη μεριά του open source λογισμικού με την ανάπτυξη ενός distro βασισμένο στην έκδοση 10.3 του FreeBSD, σαν μια “ready-made” εικόνα (VM Image) για το Azure.

Μέχρι σήμερα, όσοι πελάτες ήθελαν μια έκδοση του FreeBSD να τρέξει στο δικό τους VM στο cloud της Microsoft έπρεπε να δημιουργήσουν οι ίδιοι την εικόνα του λειτουργικού, έξω από το περιβάλλον της Microsoft (συνήθως, από το FreeBSD Foundation).

71e761ed-3d77-440f-aa68-3da6a281f217

O κύριος λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του Azure Cloud να εγκαταστήσουν μια έκδοση του FreeBSD στα VMs τους, είναι πως θέλει να εδραιώσει πως οι χρήστες του θα έχουν μια συμφωνία εταιρικού επιπέδου για “FreeBSD VMs running in Azure” ( service level agreement ή SLA ) όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Jason Anderson, product manager του Microsoft Open Source Technology Center.

Πρόσθεσε επίσης πως η κίνηση είναι μια καλή ευκαιρία για να απογαλακτιστεί η κοινότητα του Azure από τα builds του FreeBSD Foundation.

Αργότερα όμως, δήλωσε πως η επίσημη συνεργασία με το FreeBSD Foundation θα συνεχιστεί:

We will continue to partner closely with the [FreeBSD] Foundation as we make further investments in FreeBSD on Hyper-V and Azure, – new Hyper-V features – stay tuned for more information on this!” 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.