Εδώ και περίπου ένα μήνα, έχουμε στα χέρια μας τα Creative SXFI Theater, που είναι ενα ζευγάρι headsets από την Creative. Θα τα βρούμε στην τιμή των €199 και υπόσχονται πολύ δυνατή ακουστική εμπειρία.

Αυτά τα ακουστικά όμως είναι πολύ ιδιαίτερα, αφού δεν είναι για να τα συνδέουμε στο κινητό μας, αλλά σε οτιδήποτε μπορεί να βγάλει ήχο από θύρα USB. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή μας, σε κονσόλα αλλά και σε TV Box.

Η εταιρία μάλιστα, όπως υποδηλώνει και το όνομα, κάνει χρήση της τεχνολογίας SXFI, που υπόσχεται μοναδική εμπειρία στην ακρόαση, με τον ήχο να στήνεται αποκλειστικά για τον χρήστη τους, με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.

Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε εκπληκτικό ήχο, τόσο σε ταινίες όσο και σε καταστάσεις gaming, με surround ήχο και τρομερή ένταση.

Ας δούμε όμως τι είναι η τεχνολογία SXFI πρώτα.

Το SXFI είναι ένα προφίλ που δημιουργεί η τεχνολογία, ειδικά για τον κάθε χρήστη. Στην πρώτη χρήση, θα χρειαστούμε την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό μας, μέσω της οποίας θα μας ζητηθεί να σκανάρουμε το δεξί αυτό μας, το αριστερό αυτί μας και τέλος το πρόσωπό μας στο σύνολό του.

Η εφαρμογή μέσω αυτών των φωτογραφιών θα μπορεί να δημιουργήσει ένα 3D μοντέλο του κεφαλιού μας, ρυθμίζοντας με βάση αυτό τον ήχο που παράγουν τα ακουστικά.

Το προφίλ αποθηκεύεται στον λογαριασμό μας στην creative και έτσι, όταν συνδέσουμε τα ακουστικά στον υπολογιστή μας μέσω του dongle, θα μεταφερθούν οι ρυθμίσεις στα ακουστικά, όπου και θα αποθηκευτούν. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές ρυθμίσεις, για περισσότερους από έναν χρήστη, ώστε να επιλέγουμε την κατάλληλη, όταν αλλάζει το άτομο που φοράει τα ακουστικά.

Με αυτό τον τρόπο τα ακουστικά μπορούν να δημιουργήσουν τρισδιάστατο ήχο, σαν να έχουμε ένα σύστημα 5.1 ή 7.1 στον χώρο. Έτσι ο ήχος δεν ακούγεται σαν να έχει πηγή μέσα στο κεφάλι μας, όπως με τα παραδοσιακά ακουστικά, αλλά είναι σαν να είμαστε στον χώρο που είναι ηχογραφήθηκε το περιεχόμενο που ακούμε. Με αυτό τον τρόπο απογειώνεται η εμπειρία ακρόασης και φτάνει στο μέγιστο.

Σχεδιασμός και αίσθηση

Τα ακουστικά έχουν πολύ ποιοτικό σχεδιασμό από καλής ποιότητας πλαστικό, που από την πρώτη επαφή μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα μαξιλάρια των ακουστικών έχουν επικάλυψη δερματίνης, με πολύ καλή ποιότητα, ενώ είναι αρκετά μαλακά, ώστε να είναι πολύ ευγενικά με τα αφτιά μας, ώστε να μην κουράζουν ακόμα και μετά από χρήση πολλών ωρών.

Τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου βρίσκονται όλα στο αριστερό ακουστικό, όπου θα βρούμε το πλήκτρο ενεργοποίησης, την ροδέλα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, το πλήκτρο σίγασης του μικροφώνου, καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης του SXFI.

Στο κάτω μέρος του ακουστικού, θα βρούμε θύρα USB-C για την φόρτισή του, θύρα 3.5mm audio jack για να συνδέσουμε τα ακουστικά με καλώδιο και θύρα για το μικρόφωνο, που είναι αποσπώμενο, για να μην ενοχλεί όταν δεν είναι απαραίτητο.

Η στέκα των ακουστικών είναι από μέταλλο, με επένδυση από μαξιλάρι, ώστε να είναι άνετο και να μην έχουμε πόνους από την πολύωρη χρήση. Τα ακουστικά παρά το βάρος τους, είναι πολύ άνετα όταν τα φοράμε και ιδιαίτερα ξεκούραστα.

Ήχος

Το βασικό σε ένα ζευγάρι ακουστικά, είναι φυσικά η ποιότητα του ήχου και εδώ είναι ένας τομέας που τα Creative SXFI Theaterδίνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό που καταλαβαίνουμε από την πρώτη στιγμή που τα φοράμε, είναι η ποιότητα του μπάσου, που είναι βαθύ, χωρίς παραμορφώσεις και τόσο δυνατό, όσο χρειάζεται ώστε να μην ενοχλεί. Οι ψηλές είναι κρυστάλλινες και οι μεσαίες γεμίζουν τον ήχο άριστα. Ο ήχος στο σύνολό του είναι πάρα πολύ καλός και σε αυτά τα χρήματα, δύσκολα θα έχει ανταγωνισμό.

Την άριστη ποιότητα ήχου, ενισχύει και η τεχνολογία SXFI, που δημιουργεί την αίσθηση πως όλα διαδραματίζονται γύρω μας. Στην μουσική είναι άριστα, όμως σε καταστάσεις gaming και κινηματογράφου πραγματικά δίνει ρέστα. Θα σας κάνει σίγουρα να γυρίζετε το κεφάλι δεξιά αριστερά, νομίζοντας πως ο ήχος έρχεται από κάθε κατεύθυνση γύρω σας.

Στον άριστο ήχο φυσικά βοηθάει ο πολύ μεγάλος οδηγός, των 5 ιντσών που διαθέτουν τα ακουστικά, που είναι και από τις βασικές εταιρίες των βαθιών μπάσων που παρέχουν.

Μπαταρία

Σύμφωνα με την Creative, η αυτονομία των ακουστικών σε συνεχόμενη αναπαραγωγή, φτάνει τις 30 ώρες, όμως στην πράξη, είδαμε γύρω στις 24-25 ώρες, με την ένταση γύρω στο 50%. Σε μεγαλύτερη ένταση θα δούμε γύρω στις 20 ώρες, ενώ αν βάλουμε και το μικρόφωνο στα ακουστικά και το ενεργοποιήσουμε, θα δούμε γύρω στις 15 ώρες χρήσης. Οπότε οι επιδόσεις είναι πάρα πολύ καλές.

Ακόμα και αν χρειαστείτε να φορτίσετε τα ακουστικά, θα τα δείτε να γεμίζουν σε λίγο πάνω από μία ώρα.

Η εταιρία φροντίζει να μας ειδοποιήσει είτε ηχητικά, είτε μέσω του LED που έχει πάνω, όταν η μπαταρία είναι κοντά στο τέλος της, ώστε να προχωρήσουμε σε φόρτιση.

Συμπεράσματα

Η Creative για άλλη μια φορά κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα, με ένα κορυφαίο headset, που μας δίνει υψηλή ηχητική ποιότητα, δυνατή ένταση και μια κατασκευή πολύ premium.

Σε όλα αυτά προσθέτουμε και το SXFI που κάνει θαύματα, όπως επίσης και την εφαρμογή για να δημιουργούμε προφίλ στα μέτρα μας.

Το μόνο περιοριστικό είναι πως για ασύρματη επικοινωνία και για χρήση του SXFI, το Dongle είναι απαραίτητο, που σημαίνει πως έχουμε έναν περιορισμό στην σύνδεση με πολλές και διαφορετικές συσκευές, όπως κάποιες τηλεοράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.