Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο φυγής από την Ελλάδα των Cosmote TV και της Nova αλλάζοντας έδρα λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης και η πειρατεία επηρεάζουν τα οικονομικά τους σε τέτοιο βαθμό που εξετάζουν την αλλαγή φορολογικής έδρας, ενώ η United Media (Nova) εξετάζει να καταθέσει προσφυγή στην ΕΕ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για το καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το Netflix, το Amazon Prime Video, η Disney+ και η Apple TV όπως και το Ant1+ δεν αποδίδουν το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης μια πάγια απαίτηση των εγχώριων εταιρειών να πληρώσουν και αυτοί τον ανάλογο φόρο.

Οι εταιρείες έχουν εξοργιστεί από τις αποφασίσεις της Ελληνικής πολιτείας που προς το παρόν αφήνουν ελεύθερες εταιρείες όπως το Netflix να δραστηριοποιούνται χωρίς να πληρώνουν τον ανάλογο φόρο, τη στιγμή μάλιστα που Cosmote TV και Nova απασχολούν εργαζόμενους και πληρώνουν ακόμη περισσότερους φόρους και τέλη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απίστευτο. Δεν φτάνει που σασ πληρώνουμε φόρους 2 φορέα μια στην ΔΕΗ και μια για συνδρομή. Γαμω τα λεφτά σασ μέσα.

  2. 25 ευρώ το μήνα η Nova 28 ευρώ το μήνα η Cosmote. Το τέλος της συνδρομητικής είναι 10%. Δηλαδή 2.5 με 3 ευρώ. Και υποστηρίζουν και κλαίγονται ότι για τις υψηλές τιμές τους φταίει το τέλος συνδρομητικής. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

  3. Μην παρεξηγείς την αντίδραση, ΤΟ είχαν αφήσει σε λειτουργία ασφαλείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.