Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανάπτυξη των δικτύων οπτικών ινών στην Ελληνική επικράτεια, με πρωταγωνιστή τον όμιλο ΟΤΕ, αποτελώντας τον μεγαλύτερο επενδυτή σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, έχοντας δώσει ήδη 5 δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη δεκαετία, ενώ διαθέτει και πλάνο μαμούθ 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων FTTH και 5G μέχρι το 2017.

Vιber: Επιτέλους λειτουργία αναγνώρισης κλήσεων για όλα τα smartphones

Η οπτική ίνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 1.375 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ επιταχύνει την ανάπτυξή του για να φθάσει τα 1.8 εκ. νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2024 και 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027, δηλαδή να καλύψει τα 2/3 των γραμμών της χώρας.

Μάλιστα, το α τρίμηνο του 2024, ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε ρεκόρ σε προσθήκη συνδρομητών FTTH με 36.000 νέες συνδέσεις και τη συνολική πελατειακή βάση να αυξάνεται σε  287.000.

Αυτή τη στιγμή, ο όμιλος ΟΤΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο δικτύου οπτικών ινών έχοντας βάλει το 80% των γραμμών της χώρας. Η μεγαλύτερη κάλυψη δικτύου εμφανίζεται σε δήμους των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αργολίδας, Έβρου, Καβάλας, Πιερίας, Καρδίτσας και Πέλλας.

Με στόχο τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έως το τέλος του 2024, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει την επέκταση του FTTH σε δήμους των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Ροδόπης, Κορίνθου, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Τρικάλων, Λασιθίου, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Παράλληλα στο πλάνο του περιλαμβάνονται και οι υποδομές υπερυψηλής ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband για internet ως 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

Η κατασκευή του έργου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή FTTH σε περιοχές των Νομών Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου και Χανίων.

Βάσει της σύμβασης-σύμπραξης με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εμπορική διάθεση του δικτύου θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του 15% του έργου.

Συνολικά με το πέρας της κατασκευαστικής περιόδου, ο Όμιλος ΟΤΕ μέσω της 100% θυγατρικής του εταιρείας «UltrafastOTE», θα αναπτύξει δίκτυο FTTH στις 3 από τις 7 περιοχές του έργου (Lots 1, 3, 7). Αναλυτικά:

  •  Lot 1: 9 περιφερειακές ενότητες (Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ζακύνθου, Ηλείας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας)
  •  Lot 3: 13 περιφερειακές ενότητες (Εύβοιας, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας – Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Τήνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων)
  •  Lot 7: 9 περιφερειακές ενότητες (Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αν. Αττικής, Δ. Αττικής, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Λασιθίου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.