υναμικά προχωράει η επέκταση της υποδομής Fiber To The Home (FTTH) από τον Όμιλο ΟΤΕ, ο οποίος μέσα στο 2024 εγκατέστησε δίκτυο FTTH σε επιπλέον 32 δήμους σε όλη τη χώρα. O Όμιλος ΟΤΕ, μέλος του Ομίλου Telekom, αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, έχοντας κατασκευάσει πάνω από το 80% των γραμμών FTTH της χώρας μας.

Η καλύτερη ίσως εφαρμογή καιρού δωρεάν στο Android από 35.99 ευρώ

Τα νέα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μέσα από αυτή την επέκταση, θα έχουν μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα, πρόσβαση σε FTTH, βρίσκονται σε δήμους των νομών: Αττικής (δήμοι Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Μαρκόπουλου, Μεγάρων, Σπάτων-Αρτέμιδος), Βοιωτίας (δήμος Θήβας), Κέρκυρας (δήμος Κέρκυρας), Ροδόπης (δήμος Κομοτηνής), Κορίνθου (δήμος Κορίνθου), Ρεθύμνου (δήμος Ρεθύμνου), Ξάνθης (δήμος Ξάνθης), Δωδεκανήσων (δήμος Ρόδου), Τρικάλων (δήμος Τρικάλων), Λασιθίου (δήμος Αγίου Νικολάου), Αιτωλοακαρνανίας (δήμοι Αγρινίου, Ναυπάκτου), Εύβοιας (δήμος Χαλκίδας), Θεσσαλονίκης (δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Δέλτα), Αργολίδας (δήμος Άργους), Αχαΐας (δήμος Αιγίου), Γρεβενών (δήμος Γρεβενών), Ημαθίας (δήμος Νάουσας), Καρδίτσας (δήμος Καρδίτσας), Κιλκίς (δήμος Κιλκίς) και Πέλλας (δήμοι Γιαννιτσών, Έδεσσας).

«Η FTTH υποδομή μας είναι σε πλήρη ανάπτυξη, με οπτικές ίνες να φτάνουν σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα, καλύπτοντας τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Συνεπείς στη δέσμευσή μας, συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας, όπου όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα.», δήλωσε σχετικά ο Chief Technology Officer Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

Χτίζοντας σταθερά το μέλλον μιας συνδεδεμένης Ελλάδας

Η επέκταση του FTTH πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ άνω των 3 δισ. ευρώ, στοχεύοντας στο χτίσιμο του μέλλοντος μιας συνδεδεμένης Ελλάδας. Υλοποιώντας αυτό το τεράστιας σημασίας έργο, ο Όμιλος θα φέρει το FTTH σε 3 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027, καλύπτοντας περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Σήμερα, πρόσβαση σε FTTH μέσω του COSMOTE Fiber έχουν πάνω από 1,375 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος μέχρι το τέλος του 2024 είναι τα 1,8 εκατ.

Συνεχής αναβάθμιση του δικτύου COSMOTE Fiber 

Παράλληλα με την εντατική επένδυση στην επέκταση του COSMOTE Fiber, το οποίο έχει μέχρι σήμερα παρουσία σε πάνω από 150 δήμους, o Όμιλος ΟΤΕ επενδύει στη συνεχή αναβάθμισή του. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσφατα υλοποίησε πιλοτικό έργο μέσα από το οποίο, επιλεγμένοι χρήστες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Χαλάνδρι, Μαρούσι, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Χολαργό και Παπάγου απολαμβάνουν μέσω οπτικών ινών, ταχύτητες σταθερού internet έως και 10Gbps, δηλαδή 10 φορές υψηλότερες από τις ήδη διαθέσιμες.

Σε εξέλιξη το έργο UFBB

Συμβάλλοντας σημαντικά στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, ο Όμιλος ΟΤΕ αναπτύσσει υποδομή FTTH και σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας, σε συνέχεια της υπογραφής Σύμβασης Σύμπραξης με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το έργο «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας UltraFast Broadband». Η κατασκευή του δικτύου έχει ξεκινήσει, με τις εργασίες αυτή τη στιγμή να είναι σε εξέλιξη σε περιοχές των νομών Δράμας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Χανίων και Αττικής. Το έργο αποτελεί μία ακόμα μεγάλη επένδυση του ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτυακών υποδομών της χώρας, ύψους 375 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 130 εκατ. θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ» 2021-2027 και «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» 2014-2022.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άμα στην 1000αρα αλλάξει και το ρουτερ που δίνει καλά θα ήταν. Είχα το speedport plus 2 γινεται ενεργοποιήσει 1 Gbps μέτρηση 980 Mbps Download 100 Mbps upload σε wifi και erhernet και Καλά δεν μπορεί να υποστηρίξει το 1 Gbps λέγανε .Έρχεται το fritzbox το συνδέει ο τεχνικός ίδιες μετρήσεις με το upload κοντά στο 80 με μισό μέτρο απόσταση από το ρουτερ σε ethernet με fritzbox 980 Download 100 upload απάντηση ΟΤΕ τόσο μπορεί να δώσει. Σε 50αρα Vdsl 4 ping σε 100 Vdsl 4 ping σε 200αρα οπτικη ινα 4 ping σε 1Gbps οπτικη ινα 4 ping τοσο ping μπορουμε να δώσουμε στην γραμμή σαςαμα δεν βιάζεσαι να κατεβάσει αρχεία βάλε μια 50αρα και είσαι έτοιμος

  2. Στα βόρεια της Αττικής μόλις μερικά λεπτά από το κέντρο ξεχασμένοι από το Θεό στα 24mbps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.