Η Cosmote μέσα από μια νέα καμπάνια στην επίσημη ιστοσελίδα της, δηλώνει την έμπρακτη στήριξή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά την αφετηρία της προσπάθειας να φέρει στα 2/3 της Ελλάδας 100% οπτική ίνα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2027, ενώ ήδη επεκτείνει το δίκτυο COSMOTE Fiber για να φέρει 100% οπτική ίνα (Fiber To The Home) και 100% εγγυημένη ταχύτητα σε 1.000.000 σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2022 και στα 2/3 της Ελλάδας έως το τέλος του 2027.

cosmote FTTH

Ενδιάμεσος σταθμός, ο διπλασιασμός ταχυτήτων

Μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της οπτική ίνας, η εταιρεία ξεκίνησε ήδη την δωρεάν αναβάθμιση ταχύτητας Internet σε συνδρομητές, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό.

Η αναβάθμιση ταχύτητας θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στη χρονιά, σε 750.000 σπίτια και επιχειρήσεις. Οι συνδρομητές  δεν θα χρειαστεί να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.

Οι μόνες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση, είναι η γραμμή Internet να βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα (FTTH) και να το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή δικτύου της περιοχής.

Οι δύο πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του FTTH και την άμεση αναβάθμιση των ταχυτήτων, αναβαθμίζουν τη χώρα, αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 και του Εθνικού Πλάνου Ευρυζωνικότητας 2021-2027, αλλά και στη σημαντική βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI. Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, με το οποίο η χώρα αλλάζει ταχύτητα, ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

«Ο Όμιλος ΟΤΕ φτιάχνει τις υποδομές που θα καλύψουν τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την πάνε μπροστά. Προχωράμε δυναμικά στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit, και βάσει των δεσμεύσεών μας, φέρνουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναβαθμίζουμε τις ταχύτητες όπου είναι τεχνολογικά εφικτό. Είναι δύο παράλληλα μεγάλα έργα, με τεράστια σημασία για τη χώρα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους μας, ιδίως τους τεχνικούς μας, που τα φέρνουν εις πέρας», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ – CEO CTS, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.