Skip to content

COSMOTE Fiber: Ξεπέρασαν τις 480.000 οι γραμμές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι σε όλη την Ελλάδα

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
cosmote

– Νέες περιοχές κι επιπλέον γειτονιές σε όλη τη χώρα αποκτούν πρόσβαση σε FTTH υποδομή

– Πάνω από 3,4 εκατομμύρια γραμμές υπερ-υψηλών ταχυτήτων συνολικά, μέσω COSMOTE Fiber

23 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσβαση στις υπερ-υψηλές ταχύτητες και τις απεριόριστες δυνατότητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), έχουν πλέον 480.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα. Συνεχίζοντας την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, στο πλαίσιο του οποίου τοποθετεί οπτικές ίνες σε όλη τη χώρα, η COSMOTE «ενεργοποίησε» το FTTH σε 10 νέες περιοχές και συνέχισε να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα σε περιοχές που ήδη έχουν πρόσβαση σε FTTH. Συνολικά, το COSMOTE Fiber προσφέρει σήμερα πρόσβαση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 200Mbps σε περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Σε ό,τι αφορά το FTTH, στην Αττική, δυνατότητα σύνδεσης σε 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα απέκτησαν πλέον τα Άνω Λιόσια και τα Γλυκά Νερά. Στη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, απέκτησαν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps,
η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα και το Μεσολόγγι, ενώ στην Πελοπόννησο προστέθηκε το Άργος. Στη Στερεά Ελλάδα, πρόσβαση σε υποδομή FTTH μέσω COSMOTE Fiber, απέκτησε η Θήβα και το Καρπενήσι και στο βόρειο Αιγαίο, το νησί της Χίου. Επιπλέον, το FTTH επεκτάθηκε σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην Αθήνα, στις περιοχές του Ζωγράφου και του Χαλανδρίου, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, στον ομώνυμο δήμο, καθώς και στην Καλαμαριά και στην Πυλαία.

H COSMOTE συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη κι επέκταση του δικτύου οπτικών ινών. Ειδικότερα για τη δυνατότητα σύνδεσης με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, στόχος είναι οι 550.000 FTTH γραμμές σε
όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου, o Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 77% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps, από €28,90

Η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα
COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 & 200Mbps
από €28,90 το μήνα, παρέχοντας εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps.

Η τιμή διαμορφώνεται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €482. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site: www.sfbb.gr.

Για τις επιχειρήσεις, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,902
το μήνα, συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband.

COSMOTE GIGASPEED NETWORK

Το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. για την τρέχουσα τετραετία, δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: cosmote
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.