Από πέρσι ακούμε για χρήση Sapphire Glass στις οθόνες συσκευών, με πρώτο και καλύτερο το iPhone που τελικά δεν το υλοποίησε. Όμως η εν λόγω τεχνολογία προσφέρει αρκετά μεγάλη ανθεκτικότητα σε θραύση και γρατσουνιές. H Corning θέλει να δώσει κάτι αντίστοιχο και από ότι φαίνεται έχει κάτι στα σκαριά.

gorilla-glass-4

Η εταιρία ετοιμάζει ένα γυαλί που θα είναι το ίδιο ανθεκτικό στην θραύση και στις γρατσουνιές με το Sapphire Glass. Έτσι η εταιρία θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να βγάλει το Sapphire Glass των ανταγωνιστών της από το παιχνίδι.

Η εταιρία δηλώνει πως το Sapphire Glass είναι εξαιρετικό στις γρατσουνιές, αλλά όχι τόσο καλό στις πτώσεις. Έτσι δημιούργησαν ένα νέο γυαλί με την ανθεκτικότητα του Gorilla Glass 4, αλλά πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, φτάνοντας τα επίπεδα ανθεκτικότητας του Sapphire Glass. Η ονομασία του προγράμματος θα είναι Project Phire και το γυαλί θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στον χρόνο. Η εταιρία δεν διευκρίνισε αν θα ονομαστεί Gorilla Glass 5 ή με κάποιο άλλο όνομα.

Αν η εταιρία καταφέρει να κρατήσει την τιμή χαμηλά και να παρέχει αρκετά αποθέματα σε γυαλιά, τότε πιθανότατα θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.