Για 2η χρονιά o Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με την Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO) του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης τον διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη». Στόχος του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών Web και κινητών τηλεφώνων που βελτιώνουν τις δραστηριότητες τουρισμού στη Θεσσαλονίκη (προβολή, διαχείριση, εμπειρίες, προσέλκυση ομάδων στόχου, άϋλες υποδομές, φιλοξενία, εκδηλώσεις, εφαρμογές για startups, κ.α.).

appsfor thessaloniki

Επιπλέον, ο διαγωνισμός θέτει στη διάθεση των ομάδων που θα πάρουν μέρος ανοιχτά δεδομένα που σχετίζονται με τον τουρισμό, τα οποία προσφέρονται από φορείς της πόλης, για πιθανές εφαρμογές. Η συγκέντρωση ακόμη ιδεών που θα μπορούσαν μελλοντικά να οδηγήσουν σε νέες εφαρμογές είναι επίσης μια σημαντική διάσταση του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου 2016. Οι τρεις καλύτερες εφαρμογές θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο ειδικής τελετής βράβευσης και θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα, 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επιπλέον, η εφαρμογή που θα πάρει το 1ο βραβείο θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί σε μεγάλη αντίστοιχη διαγωνιστική διοργάνωση στο Τελ Αβίβ που αφορά σε start up επιχειρήσεις (Digital Travel Awards), στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2016, με έξοδα που θα καλυφθούν από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://thessaloniki.appsforgreece.eu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.