Η Oppo επιτέλους προέβη στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Color OS 12, προς το παρόν στη Κίνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναιρεί το γεγονός ότι το λειτουργικό μας προσφέρει μια πολύ καλή πρώτη ματιά στο λειτουργικό των Oppo και OnePlus συσκευών. Η εν λόγω πρώτη έκδοση του Color OS βασίζεται στο Android 12 developer preview. Απευθύνεται δηλαδή, κυρίως σε developers αντί για τους τελικούς χρήστες. Φυσικά θα ακολουθήσει και η global διάθεσή του αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ως προς αυτό.

Το Color OS 12 αρχικά διαθέτει ένα ριζικά ανανεωμένο design. Η εταιρεία έχει δώσει σημαντική έμφαση στο να μειώσει το bloat, ενώ μεταξύ άλλων έχει αυξήσει την αντίθεση του κειμένου και έχει κάνει πιο ευδιάκριτες τις σκιές του χρώματος. Τα εικονίδια, ανανεώνονται και αυτά ριζικά.

Η Oppo έχει προσθέσει νέα animations στο Color OS 12 περισσότερα από 300 για να είμαστε συγκεκριμένοι. Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι χρησιμοποίησε την ” Quantum Animation Engine” σε μια προσπάθεια να κάνει την αλληλεπίδραση πιο ρεαλιστική και πιο smooth.

Στο λειτουργικό ο χρήστης θα συναντήσει και 3D animated emojis, που αποκαλούνται Omoji. Χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο face capture για να δώσουν τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσουν προσωποποιημένα emoji avatars. Τα Omiji μπορούν να μιμηθούν τις κινήσεις του προσώπου και την έκφραση σε πραγματικό χρόνο, όπως το Animojii της Apple. Οι χρήστες να μπορούν να τα παραμετροποιούν, προσαρμόζοντας παραμέτρους όπως το χρώμα, τα μαλλιά, τα μάτια, τη μύτη κ.α.

Η Oppo ανανεώνει επίσης ριζικά και το Smart Sidebar, το μενού που μπορεί να τραβηχθεί από το πλάι της συσκευής για γρήγορη πρόσβαση σε μεταφορές αρχείων, εφαρμογών, μηνυμάτων κ.α. Το Smart Sidebar 2.0. ενσωματώνει έξι νέα εργαλεία. Για παράδειγμα, κατά το browsing ενός τραγουδιού online οι χρήστες θα μπορούν να το ανοίξουν στο Music player app και διάφορα άλλα που που κάνουν πιο εύκολες καθημερινές διεργασίες.

Το Color OS 12 φέρνει και ένα νέο PC connect feature, που αποκαλείται Cross Screen interconnection. Επιτρέπει στο χρήστη να λειτουργεί το smartphone του μέσω του laptop. Επιπροσθέτως, προσφέρει ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων των 45Mbps, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείς να στείλεις 500 φωτογραφίες από τη συσκευή στο PC σε μόλις ένα λεπτό. Υποστηρίζει την πλειοψηφία των laptops που έρχονται με Windows 10 και άνω.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Android 12 επίσης κάνουν την εμφάνισή τους στο Color OS. Αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό θα σου υπενθυμίζει τα permissions όταν τρίτα apps χρησιμοποιούν το μικρόφωνο, την τοποθεσία και την κάμερα. Θα έχεις επίσης πρόσβαση στο Privacy Dashboard του Android 12.

Η Oppo και η OnePlus, είχαν πρόσφατα ανακοινώσει το codebase integration για Oxygen OS και το Color OS. Εκείνη τη χρονική στιγμή, η OnePlus ανέφερε ότι τα οφέλη της συνεργασίας θα φανούν με την κυκλοφορία του Android 12. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στοιχεία του Color OS 12 θα εμφανιστούν σε OnePlus συσκευές όταν θα αναβαθμιστούν στο Android 12. Εκείνο που μένει να φανεί, είναι η επιρροή του software της Oppo στο Oxygen OS.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.