Μια εκπληκτικά μεγάλη database που περιέχει usernames και κωδικούς που ανήκουν σε εκατομμύρια ανθρώπους δημοσιεύθηκε online. Οι προσωπικές αυτές πληροφορίες, που έλαβαν την ονομασία Collection #1 δημοσιεύθηκαν στη γνωστή υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων MEGA την προηγούμενη εβδομάδα και αποτελείται από 87GB δεδομένων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία του internet και περιέχει και email διευθύνσεις αλλά και τα passwords.

Η database αυτή, αφαιρέθηκε από το MEGA, αλλά ο ερευνητής ασφαλείας Troy Hunt την είδε να διαμοιράζεται ευρέως σε hacking forums. Ο Hunt από την μεριά του, την ανέβασε στο website του Have I been pwned, όπου μπορείς να διαπιστώσεις αν έχει παραβιαστεί είτε το password σου είτε το email σου.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως προέκυψε αυτή η λίστα, αλλά ο Hunt ισχυρίζεται ότι αποτελεί συνδυασμό άλλων παραβιάσεων. Με λίγα λόγια, κάποιος ή κάποιοι μάζεψαν στοιχεία από προηγούμενες παραβιάσεις σε ένα αρχείο. Πιστεύεται ότι μέσα στην Collection #1 συμπεριλαμβάνονται προσωπικές πληροφορίες από περισσότερες από 2.000 παραβιάσεις δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.