Η επερχόμενη οικογένεια συσκευών iPhone 15 series θα περιλαμβάνει υποστήριξη για πιο γρήγορες ταχύτητες φόρτισης όταν χρησιμοποιούνται πιστοποιημένοι MFI (Made for iPhone) USB-C φορτιστές, όπως και με τον δικό της αντάπτορα των 20W, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Φέτος θα είναι η χρονιά που η Apple θα πραγματοποιήσει την μετάβαση από τη θύρα Lightning σε USB-C για να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί οι ηλεκτρονικές συσκευές να μην φέρουν πλέον proprietary μεθόδους φόρτισης.

Φυσικά, η Apple αναμένεται να περιορίσει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα του USB-C, όπως για παράδειγμα γρήγορη φόρτιση και τις ταχύτητες σε MFI πιστοποιημένα καλώδια και φορτιστές. Ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για τον USB-C 20W φορτιστή της. Ο ίδιος αναφέρει:

Θεωρώ ότι η Apple αναμένεται να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις της γρήγορης φόρτισης των MFI πιστοποιημένων φορτιστών για το iPhone 15. Μάλιστα, ο 20W USB-C φαίνεται ότι θα είναι μια οικονομική επιλογή για τους iPhone χρήστες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ισχυρή ζήτηση για τους εν λόγους φορτιστές. 

Δεδομένων, όλων αυτών των παραγόντων, ο Kuo επισημαίνει ότι η διάθεση του 20W USB C φορτιστή το 2023 θα δει σημαντική αύξηση 40% χρόνο με το χρόνο, φθάνοντας τις 230-240 εκ. μονάδες.

Από τότε που έκαναν αρχικά το ντεμπούτο τους το 2012, τα γνήσια και MFI πιστοποιημένα Lighting ports και connectos διαθέτουν ένα μικρό κύκλωμα που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται. Τα μη MFI πιστοποιημένα αξεσουάρ και καλώδια φόρτισης δεν διαθέτουν το εν λόγω chip, κάτι που οδηγεί συχνά σε ειδοποιήσεις στις Apple συσκευές ότι το εν λόγω αξεσουάρ δεν υποστηρίζεται.

Οι φήμες μέχρι στιγμής υποστηρίζουν ότι η θύρα USB-C εντός του iPhone 15 θα συνεχίσει να έχει ένα τέτοιο authentication chip. Η Apple θα χρησιμοποιήσει εν ολίγοις το MFI πρόγραμμα για να περιορίσει χαρακτηριστικά όπως τη γρήγορη φόρτιση και τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων σε Apple και MFI πιστοποιημένα καλώδια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.