Ο Chrome στο Android συνεχίζει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, ωστόσο δεν έχουμε δει κάποια ριζική ανανέωση του UI εδώ και αρκετό καιρό. Η Google, πειραματιζόταν, είναι η αλήθεια με ορισμένα νέα UIs σε πολλές περιπτώσεις. Η πρώτη τέτοια σημαντική προσπάθεια, αποκαλούνταν Google Home, συνέβη το 2017 και είχε σαν σκοπό να μετακινήσει τη μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης.

chrome

Στο επίσημο blog, ο Chris Lee, ο πρώην Staff Interaction Designer του Google Chrome, περιέγραψε το Google Home σαν μια φιλόδοξη προσπάθεια ριζικής ανανέωσης του κυρίως UI του Chrome. Αποτελούσε ιδέα του ίδιου. Το νέο UI θα έφερνε το omnibox του Chrome στο κάτω μέρος, μαζί με το tab switcher και ένα μενού τριών τελειών, ενώ αποκάλυπτε τα Discover, Downloads, Bookmarks και History tabs όταν έκανες swipe up.

To project είχε σαν σκοπό να διορθώσει δυο προβλήματα:

  • να βελτιώσει την one handed λειτουργία και το reachability σε τηλέφωνα με μεγαλύτερες οθόνες.
  • να κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία ανακάλυψης νέων χαρακτηριστικών, καθώς τα πάντα βρίσκονταν πίσω από το μενού των τριών τελειών και έκανε τα features δύσκολα προσβάσιμα στον μέσο χρήστη.

Δυστυχώς, το όλο project δεν προχώρησε. Το χαρακτηριστικό είχε ανάμεικτες αντιδράσεις και επειδή ο Chrome εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, η ομάδα αισθάνθηκε ότι ίσως δεν ήταν η σωστή απόφαση για μια τέτοια ριζική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.