Η Google εργάζεται πάνω σε ένα νέο global media controls feature για τον Chrome που σου επιτρέπει να ελέγχεις το περιεχόμενο που αναπαράγεται στο background. Πιο συγκεκριμένα, το χαρακτηριστικό σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις την αναπαραγωγή της μουσικής και των βίντεο που παίζουν στον Chrome μέσω του toolbar.

Το Σαββατοκύριακο η Google κυκλοφόρησε ένα νέο update στους χρήστες του Chrome στα Windows 10, που φέρνει τη δυνατότητα ελέγχου των media playback buttons από την toolbar του browser. Μετά την εγκατάσταση του server side update, τα Media Playback Controls θα γίνουν διαθέσιμα χωρίς οι χρήστες να χρειαστεί να ενεργοποιήσουν χειροκίνητα το flag. Το update διατίθεται σταδιακά και θα φθάσει σε όλες τις εγκαταστάσεις του Chrome 79 μέσα στις επόμενες ημέρες.

Βέβαια, μπορείς να το ενεργοποιήσεις και εσύ με flag

  • Εκκινούμε τον Google Chrome
  • Πηγαίνουμε στα  chrome://flags menu και πραγματοποιούμε αναζήτηση για τα Global media controls.
  • Ενεργοποίησε το flag και κάνε επανεκκίνηση τον browser.

Μετά την επανεκκίνηση ένα play button θα εμφανιστεί στην toolbar κάθε φορά που θα παίζει περιεχόμενο στο παρασκήνιο. Αν δεν βλέπεις την επιλογή, πήγαινε στο Youtube και παίξε ένα βίντεο. Ένα play button θα εμφανιστεί δίπλα στην address bar και πατώντας πάνω σε αυτό θα εμφανίσει τα metadata του περιεχομένου, τίτλος, πηγή του περιεχομένου και play, pause, skip buttons.

Να σημειωθεί, ότι δεν περιορίζεται μόνο στο Youtube. Λειτουργεί με όλα τα σύγχρονα websites, όπως Netflix, Spotify, Amazon Prime, Dailymotion κ.α.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.