Οι λειτουργίες εξοικονόμησης μνήμης και ενέργειας της μπαταρίας που η Google είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο για τον Chrome σε Mac, Windows, Linux και Chromebooks κάνουν πλέον το επίσημο ντεμπούτο τους ευρέως.  Οι εν λόγω λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες εκ προεπιλογής.

Ο λόγος, για τα Chrome Memory Saver και Chrome Energy Saver. Το πρώτο αυτόματα απελευθερώνει μνήμη από τα μη ενεργά tabs για να δώσει περισσότερους πόρους σε άλλες εφαρμογές και σελίδες. Από την μεριά του το Chrome Energy Saver  προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια από τη μπαταρία περιορίζοντας την background δραστηριότητα και οπτικά εφέ.

Τα Chrome Memory και Energy Saver είχαν κάνει ευρέως το ντεμπούτο τους με τον Chrome 110 σε Mac, Windows και Chromebooks. Αν δεν τα βλέπεις θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τα ακόλουθα flags:

  • chrome://flags/#battery-saver-mode-available
  • chrome://flags/#high-efficiency-mode-available

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.