Η Google ανακοινώνει ορισμένες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα extensions του Chrome. Συγκεκριμένα, τα extensions θα είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση μόνο από το Chrome Web Store. Για πολλά χρόνια, οι developers μπορούσαν να εκκινήσουν την εγκατάσταση των πρόσθετων στα PCs των χρηστών από τα websites τους, ωστόσο η Google θέλει κάτι τέτοιο να μην γίνεται πλέον.

Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε παράπονα από χρήστες για μη επιθυμητά extensions που έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης του Chrome, αναφέρει ο  James Wagner, platform product manager της Google. Η πλειοψηφία αυτών των παραπόνων, αφορά σε παραπλανητικές χρήσεις του inline installation στα websites.

Αν και η Google από την μεριά της προσπαθεί να περιορίσει αυτά τα παραπλανητικά extensions, το Chrome Web Store παρουσιάζει πολύ περισσότερες πληροφορίες για τα extensions. Η εταιρεία σκοπεύει να αφαιρέσει το inline installation από τον Chrome για όλα τα τρέχοντα πρόσθετα από τις 12 Σεπτεμβρίου και οι χρήστες του Chrome θα ανακατευθύνονται στο Chrome Web Store. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η αλλαγή αυτή θα βελτιώσει την διαφάνεια για όλους τους χρήστες, αναφέρει ο  Wagner. Οι αλλαγές σημαίνουν ότι θα μπορείς να εγκαταστήσεις Chrome extensions μόνο από το Chrome Web Store και οι developers θα πρέπει να ενημερώσουν τα install buttons για να παραπέμπουν στο Store.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.