Το σύστημα Two-factor authentication είναι μια πιο ασφαλής μέθοδο εισόδου σε μια συσκευή. Και να πως λειτουργεί. Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλεις να κάνεις login σε μια συσκευή ή σε μια εφαρμογή. Μετά την εισαγωγή του password ένας κωδικός στέλνεται σε μια trusted συσκευή. Μόλις βάλεις τον κωδικό αυτό στη φόρμα, αποκτάς πλέον πρόσβαση. Ωστόσο δεν είναι για όλους όπως φαίνεται. Στη Καλιφόρνια ένας καταναλωτής, ο Jay Brodsky μηνύει την Apple επειδή το 2FA σύστημα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διαδικασία και απαιτεί και να θυμάσαι και το password αλλά και να έχεις πρόσβαση σε μια trusted συσκευή.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Apple δεν ζητά την συναίνεση του χρήστη για κάτι τέτοιο και δεν παρέχει την επιλογή για να το απενεργοποιήσεις. Ο Brodsky επισημαίνει ότι ξοδεύεται έτσι ο προσωπικός χρόνος τόσο ο δικός του όσο και των άλλων χρηστών, ζητά αποζημίωση χρηματική και ζητά να μην επιτραπεί στην εταιρεία να συνεχίσει τις πρακτικές αυτές, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει τη δική του διαδικασία σύνδεσης και ασφάλισης του λογαριασμού του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι κάτοχος ενός iPhone και ορισμένων Macbooks και ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, ένα software update ενεργοποίησε το 2FA για το Apple ID του χωρίς την συγκατάθεσή του. Συνεχίζει τονίζοντας ότι κάθε φορά που ενεργοποιεί τις Apple συσκευές του, εξαναγκάζεται να χρησιμοποιεί το 2FA και θα πρέπει να το χρησιμοποιεί για τις υπηρεσίες της Apple και για κάποια τρίτα apps.

Όπως αναφέρεται από το Apple Insider τον Σεπτέμβριο του 2015, οι χρήστες Apple συσκευών μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το 2FA μόνο μέσω μιας διαδικασίας που απαιτούσε ο χρήστης να συναινέσει. Επιπροσθέτως, η ίδια η μήνυση περιλαμβάνει ένα screenshot που στάλθηκε σε όλους όσους το είχαν ενεργοποιήσει στις Apple συσκευές, με έναν σύνδεσμο για την επιστροφή στις προηγούμενες ρυθμίσεις. Ωστόσο στη μήνυση υποστηρίζει ότι το email δεν κάνει ξεκάθαρο ότι μετά τις 14 ημέρες, το link γίνεται expire ακόμη και αν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά, όπως βλέπουμε παρακάτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.