Με τις συνεχείς αναπροσαρμογές των τιμολογίων των τραπεζών πληρώνουμε συνεχώς όλο και περισσότερα χρήματα, για κάτι που μέχρι πρόσφατα ήταν δωρεάν. Μεταφορές χρημάτων, πληρωμές λογαριασμών, συνδρομές πιστωτικών καρτών ακόμη και ανανεώσεις χρεωστικών καρτών, όλα αυτά κοστίζουν και επιβαρύνουν τον προυπολογισμό. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι για να περιορίσεις τις προμήθειες.

Εμβάσματα

Οι μεταφορές χρημάτων στις τράπεζες κοστίζουν αρκετά. Ξεκινούν από 1 ευρώ, ενώ τα χρήματα κάνουν 1-3 ημέρες να εμφανιστούν. Παράλληλα, χρέωση υφίσταται και για τον λήπτη του εμβάσματος που αγγίζει τα 4 ευρώ περίπου. Ο τρόπος να μην πληρώσεις ξανά ούτε 1 ευρώ είναι απλός και πρόκειται για την υπηρεσία IRIS. Η οποία επιτρέπει μεταφορές μέχρι το ημερήσιο όριο των 500 ευρώ.

Ειδάλλως αν είσαι εγγεγραμμένος στη Revolut, φόρτωσε χρήματα με την κάρτα σου και στείλτα μέσω Revolut 15 – 15 ευρώ στην τράπεζα του παραλήπτη, ανάλογα ποιο είναι το όριο εισερχόμενου ποσού όπου η λήψη του εμβάσματος είναι χωρίς προμήθεια. Η Revolut μπορεί να φορτωθεί με οποιοδήποτε ποσό, με ελάχιστο τα 10 ευρώ, τα χρήματα εμφανίζονται αμέσως αν επιλέξεις να τη φορτώσεις με κάρτα, πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη και φυσικά εντελώς δωρεάν.

 Πληρωμές λογαριασμών

Ο λόγος γίνεται για πληρωμές προς εταιρείες ενέργειας, κινητής / σταθερής τηλεφωνίας, ύδρευσης, οι οποίες όταν γίνονται μέσω e-banking επιφέρουν χρεώσεις.

Το κόστος ανά συναλλαγή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 0,60 ευρώ, επιβαρύνοντας τον καταναλωτή με ένα εύλογο ποσό σε ετήσια βάση.

Το ίδιο ισχύει και όταν ενεργοποιείτε πάγιες εντολές για την εξόφληση αυτών των λογαριασμών.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος να αποφύγετε αυτές τις χρεώσεις. Η λύση βρίσκεται στα συστήματα πληρωμών που έχουν δημιουργήσει οι τρίτες εταιρείες. Δηλαδή, πληρώνεις με την κάρτα σου στα sites των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλεις ούτε λεπτό του ευρώ σε προμήθεια.

Επίσης ρίξε μια ματιά και στο Payzy, καθώς δίνει cashback για εξόφληση λογαριασμών με κωδικό RF, επομένως σου επιστρέφει την προμήθεια και είναι σαν μην πληρώνεις τίποτα. Συγκεκριμένα έχει 1% cashback του ποσού του λογαριασμού που θα πληρώσεις. Παράλληλα σου δίνει 1% cashback για οποιαδήποτε συναλλαγή με την κάρτα σου. Και παίρνεις και 10 ευρώ σε coins τα οποία τα μετατρέπεις σε χρήματα για να τα κάνεις ό,τι θέλεις με μια εγγραφή στο Payzy εδώ

Χρεωστικές κάρτες

Δυστυχώς η κατάσταση είναι αναπόφευκτη και το κόστος της ανανέωσης δεν μπορείς να το αποφύγεις, μάλιστα στο χρεώνουν χωρίς καν να σε ρωτήσουν παίρνοντάς το απευθείας από το λογαριασμό σου. Κυμαίνεται κάπου στα 6 ευρώ.  Μπορείτε πάντως να κάνετε απόσβεση αυτού του κόστους μέσω των καρτών που είναι συνδεδεμένες με πρόγραμμα επιβράβευσης. Τα ποσά που μπορείτε να κερδίσετε εν προκειμένου καλύπτουν και με το παραπάνω αυτό το κόστος.

Σε κάθε περίπτωση στη Revolut με κόστος 3.49 ευρώ κάθε μήνα στο Plus πακέτο εκτός από τα άλλα προνόμια που έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μας μας δίνει και δωρεάν χρεωστική.

 Συνδρομές καρτών

Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες προσφέρονται σήμερα με δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο και από τον δεύτερο αρχίζουν να πέφτουν οι χρεώσεις, που κυμαίνονται από 22 έως 80 ευρώ.

Σε ορισμένες κάρτες η προμήθεια αυτήν δεν επιβάλλεται αν πραγματοποιείτε ένα συγκεκριμένο ύψος αγορών κάθε χρόνο.

Ως εκ τούτου για να αποφύγετε αυτές τις χρεώσεις έχετε δύο επιλογές:

– Να καταργείτε κάθε χρόνο την κάρτα σας και να επιλέγετε μία άλλη για να κάνετε τη δουλειά σας

– Να επιλέγετε κάρτες που δίνουν δωρεάν συνδρομή εάν κατά τη διάρκεια μίας χρονιάς κάνετε συγκεκριμένο ύψος συναλλαγών

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι περισσότερες κάρτες είναι συνδεδεμένες με προγράμματα επιβράβευσης, μέσω των οποίων μπορείτε κάθε χρόνο να κερδίζετε σημαντικά ποσά.

Έτσι, όχι μόνον καλύπτεται το κόστος της ετήσιας συνδρομής, αλλά βγαίνετε και κερδισμένος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.