Είναι δύσκολο να κατανοήσεις τη στρατηγική της LG μετά την παρουσίαση της νέας οικογένειας συσκευών G και V στην έκθεση MWC. Γιατί να παρουσιάσει τα LG G8 και LG V50 ThinQ την ίδια στιγμή; Αυτό ακριβώς διερωτάται το androidpit. Η LG έχει την απάντηση, από εδώ και στο εξής η σειρά G θα εστιάζει στα 4G smartphones, ενώ η σειρά V στα 5G smartphones. Επομένως, μην περιμένετε ένα LG G9 ThinQ 5G τον επόμενο χρόνο.

Το LG G8 προσφέρει νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως η OLED Crystal Sound display και 3D ToF sensor, ενώ το LG V50 δεν προσφέρει αυτά τα χαρακτηριστικά, αντίθετα υποστηρίζει το 5G  και πιθανόν θα είναι πιο ακριβό. Η σειρά V ως εκ τούτου δεν είναι το πραγματικό flagship του brand, τα τηλέφωνα που ενσωματώνουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία της LG.

Βρίσκεται η σειρά G series στα πρόθυρα της εξαφάνισης;

Τι θα συμβεί όταν θα έχουμε ένα 5G smartphone στα χέρια μας; Τι θα συμβεί στην οικογένεια συσκευών LG G; Θα εξαφανιστεί; Ή θα εστιάσει σε άλλα χαρακτηριστικά; Προς το παρόν, το LG G8 και οι προκάτοχοι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του τμήματος της LG. Η συνέχιση της εστίασης στα 4G LTE smartphones είναι απαραίτητη καθώς η αγορά εστιάζει σε αυτές τις συσκευές. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα , πιο λογικό θα έμοιαζε η προσθήκη ενός LG V40 ThinQ 5G, πόσο μάλλον όταν το V40 μόλις τώρα έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη.  Κάτι που έκανε και η Xiaomi με το Xiaomi Mi Mix 3 5G.

Η επιλογή παρουσίασης ενός 5G smartphone δεν προκύπτει από την ανάγκη των χρηστών και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί, αν δεις τη σημερινή κατάσταση της υποδομής 5G, αλλά αντίθετα από την προθυμία των brands να ετοιμαστούν για το μέλλον. Στην Κορέα και στις ΗΠΑ, όπου η LG δείχνει ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, είναι οι πάροχοι οι οποίοι διαχειρίζονται την αγορά και έγκειται σε αυτούς να πείσουν τους χρήστες να ξοδέψουν περισσότερα από ότι τώρα για ένα 5G πακέτο.

Για να καταστήσουν το 5G ελκυστικό, τόσο οι πάροχοι όσο και οι κατασκευαστές θα πρέπει να εστιάσουν στην πιθανότητα να προσφέρουν multimedia περιεχόμενο 20 φορές πιο γρήγορα από το 5G. Και εδώ είναι όπου το dual sceen V50 θα έχει την ευκαιρία του. Η προσφορά του V50 μαζί με τη δευτερεύουσα οθόνη ίσως κάνει πιο ελκυστικό ένα ολοκληρωμένο πακέτο 5G. Όλα θα εξαρτηθούν από το τελικό κόστος που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να υπολογίσουμε, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε τις τιμές του smartphone, της πρόσθετης οθόνης και του 5G.

Αυτή τη στιγμή, τα foldable smartphones δεν είναι προτεραιότητα για την LG. Η εταιρεία δεν παρουσίασε κάτι τέτοιο στην MWC και δεν βρίσκεται στα σχέδιά της. Η μόνη καινοτομία που είδαμε από το brand ήταν το πρώτο 5G smartphone, ένα foldable μπορεί να έρθει στο μέλλον, αλλά μόνο αν οι χρήστες το χρειάζονται. Προς το παρόν η LG χρειάζεται να επιβιώσει βρίσκοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα εκτιμήσουν τις συσκευές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.