Ένα νέο report αναφέρεται στις ασύρματες δυνατότητες φόρτισης του iPhone 15 κάτι που δείχνει ίσως ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα USB-C συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες από το Weibo επισημαίνουν ότι το iPhone 15 θα υποστηρίζει την πλήρη φόρτιση των 15W και από μη πιστοποιημένους φορτιστές. Σε προηγούμενα μοντέλα, αυτή ήταν διαθέσιμη μόνο με φορτιστές του MFI προγράμματος, με τους υπόλοιπους να περιορίζονται στα 7.5w.

Ίσως η  Apple αποφασίζει να κάνει το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφήνοντας πίσω το σύστημα πιστοποίησης MFI και επιτρέποντας και σε μη πιστοποιημένους φορτιστές να έχουν καλύτερες ταχύτητες.

Αξίζει να σημειωθεί η πρόσφατη διαμάχη της Apple με την ΕΕ όσον αφορά τους USB C connectors, μετά τη σαφή προειδοποίηση της ΕΕ να μην περιορίσει τις ταχύτητες με καλώδια που δεν είναι πιστοποιημένα, καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με την νομοθεσία.

Η πληροφορία έρχεται από το Weibo και ίσως είναι “το νέο” που θα φέρει η νέα σειρά iPhone 15. Βέβαια οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν την νέα σειρά να έρχεται με USB-C, ώστε να μπορέσει η εταιρία να υπακούσει στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως η Apple έχει δηλώσει το παρελθόν πως θέλει να καταργήσει τα καλώδια στα iPhones και να πάει πλήρως ασύρματα για την φόρτιση και την επικοινωνία με υπολογιστή.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε μια εξέλιξη σαν αυτή στις νέες συσκευές, με την Apple όμως να περιορίζει τις ταχύτητες ασύρματης φόρτισης για φορτιστές τρίτων κατασκευαστών. Η E.E. όμως πιέζει και προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να είναι όλες οι συσκευές πλήρως συμβατές με αξεσουάρ τρίτων. Όσο πλησιάζουμε στην ανακοίνωση των νέων iPhones, οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα συγκεχυμένες, οπότε καλό θα είναι να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί με όσα ακούγονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.