Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει μια τρομερή άνθηση στην αγορά των smartphone. Ειδικότερα πέρσι και πρόπερσι χώρες σαν την Κίνα που παλαιότερα δεν απασχολούσαν και τόσο την αγορά έχουν αποδειχτεί σε πολύ δυνατούς “παίχτες”.

Οι αναλυτές της IDC, υπολογίζουν ότι οι αποστολές smartphone στην Κίνα έπεσαν από τα 94.8 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του ’13 στα 90.8 το τέταρτο. Αυτή ήταν η πρώτη πτώση των αριθμών από το 2011. Ερευνητές πιστεύουν ότι οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι με έναν από του μεγαλύτερους η καθυστερημένη εγκατάσταση LTE δικτύων στη χώρα από την China Mobile.

xiaomi_mi3_1

Παράλληλα οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά έχει ωριμάσει και έχει μειωθεί το κοινό που αγοράζει πρώτη φορά κάποιο smartphone σε σύγκριση με περασμένα έτη. Έτσι οι κατασκευαστές θα πρέπει να παρουσιάζουν όλο και πιο εντυπωσιακές συσκευές από εδώ και πέρα. Τέλος η IDC μας λέει ότι με το LTE να επεκτείνεται σταδιακά σ’όλη τη χώρα αναμένεται οι πωλήσεις να ξαναπάρουν τα πάνω τους.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.