Του Adnan F. , sammobile.com

Αν κάποιος συγκρίνει το Samsung Galaxy S20 FE με το Galaxy Note 20, θα διαπιστώσει ότι τα περισσότερα χρήματα (περίπου ένα 300αρικο) που πληρώνεις για το τελευταίο, είναι κυρίως για το S Pen. Δεν αποτελεί μυστικό ότι το Galaxy Note 20 αποτελεί βασικά τη δική του Lite έκδοση. Και ίσως για αυτό δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα για ένα Galaxy Note 20 Lite.

Αντίθετα, είχαμε πληροφορηθεί για την άφιξη μιας νέας Galaxy S20 έκδοσης λίγους μήνες πριν την ανακοίνωση του FE. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα πάρει το μέρος του Galaxy S10 Lite, αν και η ίδια η εταιρεία δεν θέλει να το συνδέσει με ένα Lite μοντέλο. Έχει δώσει στο Galaxy S20 FE τον χαρακτήρα flagship και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα καλύτερα εξοπλισμένο μοντέλο σε σχέση με το Galaxy S10 Lite.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να ειπωθεί και για το Galaxy Note 10 Lite. Χρησιμοποιούσε ένα chipset που έκανε το ντεμπούτο του στο Note 9 το 2018 και κάμερες από το Galaxy S8 και Galaxy Note 8. Το Galaxy S10 Lite από την μεριά του έκανε το ντεμπούτο του με τον Snapdragon 855 και 48MP κύρια κάμερα. Και πάλι, το S pen ήταν αυτό που πλήρωνε ο κόσμος, καθώς μπορούσε ο κόσμος να το πάρει φθηνότερα σε σχέση με την τιμή που η Samsung ζητούσε για το Note 10. Κάποιοι fans θεωρούν ότι το Note 10 Lite ήταν καλό για τα χρήματά του, επειδή είχε headphone jack, κάτι που έλειπε από το S10 Lite, παρά το γεγονός ότι είχαν παρόμοιες μπαταρίες.

Η Samsung έχει ήδη σχεδιάσει ξανά τις γραμμές που διαχωρίζουν τα flagships από τα υπόλοιπα smartphones, με το Galaxy Note 20. Δεν θα περίμενες ένα flagship που κοστίζει 1000 δολάρια να έχει πλαστικό στο πίσω μέρος αντί για γυαλί και χρησιμοποιεί την ίδια Gorilla Glass έκδοση σαν το Galaxy Note 7. Επομένως γιατί δεν θα έπρεπε να αποκαλέσει το Galaxy S20 FE ως flagship;

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Galaxy S20 FE σχεδιάστηκε σαν μια άμεση απάντηση στο feedback που παρείχαν οι fans. Εξοπλιζόταν με τα περισσότερα features που είχαν τραβήξει το κοινό στη σειρά Galaxy S20 σε μια πιο προσιτή συσκευή. Και μάλλον για αυτό έχει 120Hz refresh rate ενώ το Note 20 δεν έχει. Επιπλέον, αναφέρει ότι ένα νέο Fan Edition μοντέλο μιας flagship συσκευής θα γίνεται διαθέσιμο κάθε χρόνο, επομένως κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική με τη σειρά Note.

Μην ξεχνάς ότι η σειρά Galaxy Note 20 έκανε το ντεμπούτο της μόλις τον προηγούμενο μήνα. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για μια νέα έκδοση, πόσο μάλλον όταν χάνει πωλήσεις στις ΗΠΑ. Και σίγουρα θα πρέπει να προσθέσει πολλά περισσότερα σε μια συσκευή για να δημιουργήσει κάτι που θα αξίζει τον όρο Fan Edition. Ένα galaxy Note 20 FE θα χρειαστεί να έχει 120Hz οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία και ένα headphone jack. Αλλά αν έχουμε ένα Note 20 FE με Exynos 990 / Snapdragon 865+, μεγαλύτερο refresh rate, μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερη selfie, τότε απλά θα πρόκειται για ένα χαστούκι για τους χρήστες του Note 20. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγει, είναι να κόψει χαρακτηριστικά, αν και δεν υπάρχει και πολλά να κόψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.