Skip to content

Χαρακτηριστικά που είχε το One UI της Samsung πριν το Android 12

Κοινοποίηση:
one ui vs android 12

Πρόσφατο leak είχε δείξει ποιες εταιρείες θα προσθέσουν στις ROM τους τα δυναμικά θέματα του Android 12. Ανάμεσα τους δεν υπήρχε η Samsung γιατί πολύ απλά χρησιμοποιούσε ήδη αυτό το χαρακτηριστικό στο One UI 4 του οποίου σήμερα κυκλοφόρησε η stable έκδοση. Λοιπόν, τι άλλα χαρακτηριστικά έχει ήδη το One UI που η Google τα λανσάρει με το Android 12;

Πολλοί κατασκευαστές, μαζί τους και η Samsung προσφέρουν εδώ και χρόνια τη δυνατότητα να τραβάς scrolling screenshots, δηλαδή να μπορείς να παίρνεις screenshot όλο το περιεχόμενο της οθόνης χωρίς να βγάζεις πολλά διαφορετικά screenshots.

Σε κάτι πιο μοναδικό, έχουμε την αναζήτηση εντός της συσκευής, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια χρησιμοποιεί αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και πολλά χρόνια, το βρίσκεις ακόμα και στο Galaxy S4 του 2014.

One-handed mode. Σοβαρά Google; Γιατί σου πήρε τόσο πολύ; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 2021 και το Android 12 για να προσφέρεις ένα χαρακτηριστικό που άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν εδώ και χρόνια και συγκριμένα η Samsung το λάνσαρε το 2013 με το Galaxy Note 3;

Βέβαια, είσαι εδώ για τα καλά και τα κακά. Στα Galaxy S20 η Samsung ενεργοποίησε την Bixby στο power button. Αν πατήσεις παρατεταμένα το κουμπί ανοίγει η Bixby. Ζήλεψες και είπες γιατί όχι, το έχει το One UI θα το βάλω και εγώ στο Android 12, μόνο που θα καλεί τον Google Assistant.

Όσον αφορά τα δυναμικά θέματα. Η Samsung είχε ασχοληθεί με το θέμα πολύ παλιά. Το 2019 λάνσαρε το Theme Park που επιτρέπει να δημιουργείς custom θέματα με βάση το wallpaper. Βέβαια, η διαδικασία ήταν πολύ χειροκίνητη και επηρέαζε μόνο τα apps της εταιρείας, άρα μάλλον εδώ έκανε καλή δουλειά η Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Πηγή: Android Police

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Ο Χαρίλαος Αναγνωστόπουλος ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου από το σωτήριο έτος 2004. Ως συντάκτη τεχνολογίας, επιστήμης, και υγείας, κατάφερε να συνδυάσει ορισμένες από τις μεγάλες αγάπες του. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.