Πραγματικά ένα χάος επικρατεί στην Ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών με στοιχεία να δείχνουν εκατοντάδες διαθέσιμα προγράμματα και 90.000 πιθανοί συνδυασμοί που δυσκολεύουν την προσπάθεια του καταναλωτή να επιλέξει κάποιο πρόγραμμα. Αποκλίσεις μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών χρεώσεων, χιλιάδες προγράμματα και άλλοι τόσοι συνδυασμοί καθιστούν τη σύγκριση τιμών αδύνατη.

Λαβύρινθος πακέτων στις τηλεπικοινωνίες: Σχεδόν 1.300 τα προγράμματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρήσει οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στο Αποθετήριο του Παρατηρητηρίου Τιμών (www.pricescope.gr) στο τέλος του 2022, οι εταιρίες OTE, Cosmote, Vodafone, Wind και Nova διέθεταν εμπορικά περίπου  1.300 προϊόντα/προγράμματα στην εγχώρια αγορά, ενώ οι δυνατοί συνδυασμοί φθάνουν τις 90.000.

Ο όμιλος ΟΤΕ  και τη Cosmote είχαν συνολικά 547 προϊόντα. Ειδικότερα, ο ΟΤΕ διέθεσε 265 προϊόντα και η Cosmote είχε 282, ενώ ακολουθεί η Vodafone με 465 προϊόντα και πολύ πιο πίσω βρίσκονται οι Wind με 181 και η Nova με 86 προϊόντα. Ο ΟΤΕ βασίστηκε κυρίως στα βασικά προϊόντα του με ποσοστό 87%, ενώ η Nova σε ποσοστό 85% και η Vodafone σε 66%, με τις εταιρείες που στοχεύουν κυρίως την αγορά κινητής όπως η Cosmote και η Wind να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα πρόσθετα προϊόντα του με ποσοστό 59% και 57%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι πάροχοι στηρίζονται κυρίως στα πρόσθετα προιόντα που αυξάνουν σημαντικά τα έσοδά τους.  Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών, στο σύνολο των εµπορικά διαθέσιµων προϊόντων της εγχώριας αγοράς, το 4% περίπου διατέθηκε ως προσφορά, ενώ ποσοστό ίσο µε το 36% των προγραµµάτων είχε το χαρακτήρα πρόσθετου προϊόντος, καταδεικνύοντας τις ανάγκες διαµόρφωσης πολλαπλών συνδυαστικών, διαφοροποιηµένων-προσαρµοσµένων λύσεων

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.