Η Apple έχει επενδύσει πολλά στο TV+, τη δική της streaming πλατφόρμα με πρωτότυπες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Ενώ το μερίδιο αγοράς της TV+ αυξήθηκε το 2021, η πλατφόρμα εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της με μερίδιο αγοράς μόνο 5% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με μια αναφορά του JustWatch, το μερίδιο αγοράς της streaming υπηρεσίας της Apple αυξήθηκε κατά 1% στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το 4ο τρίμηνο του 2021. Ενώ η πλατφόρμα ροής της Apple έχει περισσότερους συνδρομητές από το Paramount+, το χάσμα μεταξύ αυτής και ανταγωνιστών όπως το HBO Max και η Disney+ είναι τεράστιο.

Συγκριτικά, το HBO Max κατέχει το 12% του μεριδίου της αγοράς streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι Hulu και Disney+ – και οι δύο ανήκουν στην Disney, κυριαρχούν με μερίδιο αγοράς 13% η καθεμία. Το Amazon Prime Video έρχεται δεύτερο με μερίδιο 19%.

Η κορυφαία υπηρεσία παραμένει το Netflix με 25% μερίδιο, αλλά για πόσο; Σε αντίθεση με το Apple TV+ που είχε κέρδος έστω και 1%, το Netflix είδε το μερίδιο του στις ΗΠΑ να μειώνεται κατά 2% μέσα σε ένα τρίμηνο. Δεν αποτελεί έκπληξη μετά τουτς διαδοχικούς λάθος χειρισμούς της εταιρείας.

Όπως σημειώνεται από το JustWatch, το Apple TV+ είχε γενική άνοδο 2% το 2021, το οποίο αποτελεί ρεκόρ για την πλατφόρμα. Ταυτόχρονα, τόσο το Netflix όσο και το Amazon Prime Video έχουν χάσει έδαφος από τους ανταγωνιστές τους, καθώς κάθε χρόνο κυκλοφορούν περισσότερες υπηρεσίες ροής.

Netflix VS Apple TV+ and Others

Τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, το HBO Max ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κατά το 2021, με 5% αύξηση στο μερίδιο αγοράς. Παρόλο που είναι αν όχι η ακριβότερη, από τις πιο ακριβές streaming υπηρεσίες στη συγκεκριμένη αγορά, οι χρήστες την επιλέγουν για το περιεχόμενο της.

Η Apple έχει επενδύσει σε δημοφιλή franchise για να κάνει την πλατφόρμα της πιο ελκυστική για τους συνδρομητές. Η εταιρεία παρήγγειλε πρόσφατα live-action σειρές των Godzilla και Titans, εκτός από την έναρξη μιας εκπομπής βασισμένης στη βραβευμένη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Foundation του Isaac Asimov.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.