Το τελευταίο 24ωρο έχει προκληθεί αναστάτωση στο διαδίκτυο και ειδικότερα στις τεχνολογικές κοινότητες και τομείς της βιομηχανίας εξαιτίας της είδησης ότι η Oppo και η OnePlus αποχωρούν από την Ευρώπη. Τα νέα δημοσίευσε αρχικά ένα leaker, όμως αρκετά γρήγορα οι εταιρείες διέψευσαν την πληροφορία. Βέβαια, λίγο αργότερα με επιπλέον τοποθέτηση επί του θέματος μπέρδεψαν κοινό και σχετικούς με τη βιομηχανία.

Αρχικά, αναφέρθηκε ότι θα φύγουν από την Ευρώπη ξεκινώντας από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, και την Ολλανδία. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από ορισμένους leakers. Έπειτα, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους σε όλες τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές αγορές. Σημείωσαν ότι είχαν μία εξαιρετική αρχή το 2023 και έχουν μία σειρά από επερχόμενα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος. Επιπλέον, είπαν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν πιο καινοτόμα προϊόντα και τις καλύτερες στην κατηγορία τους υπηρεσίες για τους χρήστες, προχωρώντας προς τα εμπρός – λίγο τυπικό το τελευταίο.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι οι Oppo και OnePlus θα μείνουν στην Ευρώπη τουλάχιστον για το 2023, ενώ οι εταιρείες δεν αναφέρουν τίποτα για το μέλλον τους στις ευρωπαϊκές αγορές από το επόμενο έτος. Την ίδια στιγμή, με νεότερη τοποθέτηση τους σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τη Γερμανία λόγω μιας αγωγής για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κέρδισε η Nokia, είπαν ότι αυτή τη στιγμή ο αντίκτυπος της απόφασης περιορίζεται στη γερμανική αγορά.

Τόνισαν ότι η Oppo λειτουργεί κανονικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι ως εταιρείες παραμένουν προσηλωμένες στις υπάρχουσες αγορές και εξακολουθούν να εργάζονται προληπτικά για την επίλυση του θέματος με τη Nokia. Εντωμεταξύ, όλοι οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών χρηστών, μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα των Oppo και OnePlus, να λαμβάνουν εξυπηρέτηση μετά την πώληση, μελλοντικές OTA ενημερώσεις, και τα λοιπά.

Οι δύο εταιρείες προσπαθούν να κινηθούν διπλωματικά για να μην δουν τα μερίδια τους να πέφτουν ακόμα περισσότερο. Όμως, ο γνωστός leaker Roland Quandt έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έξοδο τους από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Oppo θα διακόψει τη λειτουργία της ομάδας της στη Γερμανία στα τέλη Ιουνίου. Αν και κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι αποχωρεί από την αγορά, σίγουρα αποτελεί σημαντική κίνηση για το μέλλον της εταιρείας καθώς εδρεύει στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.