Ημέρα πένθους για τους gamers παγκοσμίως, καθώς πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nintendo, Satoru Iwata!

Ο Iwata πάλευε με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο και τελικά ηττήθηκε σήμερα, δυστυχώς, με αιτία τον καρκίνο του χοληδόχου πόρου.

iwata

Ο Saturo Iwata γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στο Sapporo της Ιαπωνίας και ήταν η κλασσική Ιαπωνική διάνυα, που έδειξε την αγάπη του για τα video games πολύ νωρίς, φτιάχνοντας τα πρώτα του ηλεκτρονικά παιχνίδια από μια ψηφιακή αριθμομηχανή.

Μετά το Λύκειο, ακολούθησαν οι σπουδές στην πληροφορική στο Tokyo Institute of Technology, όπου ταυτόχρονα εργαζόταν στην Hal Laboratory (εταιρία που συνεργαζόταν με την Nintendo) και στη συνέχεια δέχτηκε μια μόνιμη θέση σε αυτήν. Εκεί, μεταξύ πολλών άλλων επιτευγμάτων του, βοήθησε στην δημιουργία της Creatures Inc, που εμείς οι pokemaniacs γνωρίζουμε καλά, καθώς είναι η εταιρία που δημιούργησε τα Pokemon!

Η σκληρή του δουλειά δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την Nintendo, και το 2000 ο Iwata δέχτηκε μια μόνιμη θέση σε αυτήν, ως διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης. Το 2002 έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nintendo, διαδεχόμενος τον, επί 50 ετών, πρόεδρο  Hiroshi Yamauchi.

Με τον Saturo Iwata στο τιμόνι, η Nintendo αναδείχθηκε σε μια από της πιο κερδοφόρες εταιρίες gaming παγκοσμίως, όμως η κοινή τους πορεία έμελλε να σταματήσει πολύ πρόωρα καθώς η φλόγα του Iwata έσβησε σήμερα και μαζί με αυτήν, ένα μεγάλο κομμάτι της Nintendo.

Ο Saturo Iwata είναι η ζωντανή απόδειξη ότι αν αγαπάς κάτι πολύ και έχεις πάθος γι’αυτό, μπορείς να κάνεις πράγματα που ούτε θα φανταζόσουν.

あありがとうございます – Arigatou gozaimasu (Ευχαριστούμε πάρα πολύ) κ. Iwata, για όλα αυτά που έκανες για τις γενιές gamers παγκοσμίως και τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισες!

Αναπαύσου εν ειρήνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.