Για ακόμη μια φορά ο CCleaner βρίσκεται στο επίκεντρο της έντονης δυσαρέσκειας των χρηστών, καθώς εξαναγκάζει την αναβάθμιση ακόμη και αν έχουν επιλέξει να μην ενεργοποιηθεί η αυτόματη αναβάθμιση του προγράμματος. Το μη επιθυμητό update συμβαίνει στο background, χωρίς τη γνώση του χρήστη και έχει ως αποτέλεσμα την συλλογή ανώνυμων δεδομένων χρηστών. Η Piriform επιβεβαίωσε κιόλας ότι κάτι τέτοιο ήταν σκόπιμο.

Από τη διάθεση της έκδοσης 5.46 έχουμε προβεί στο update κάποιων χρηστών σε αυτήν την έκδοση προκειμένου να ανταποκριθούμε σε κάποιες νομικές απαιτήσεις και να δώσουμε στους χρήστες περισσότερο έλεγχο και διαφάνεια όσον αφορά τα privacy settings. Το update διασφαλίζει, ότι οι χρήστες βρίσκονται σε μια GDPR-compliant έκδοση του λογισμικού που περιλαμβάνει τα περισσότερα up-to-date privacy settings που είναι διαθέσιμα. 

Ακριβώς, χρήστες που επέλεξαν να μην λαμβάνουν updates, εξαναγκάστηκαν να λάβουν ώστε να έχουν πρόσβαση σε καλύτερα privacy settings, τα οποία όμως εκ προεπιλογής προβαίνουν σε συλλογή δεδομένων χρηστών. Να τι αναφέρει ο Lawrence Abrams γράφοντας για το Bleeping Computer:

Και το χειρότερο είναι ότι μόλις οι χρήστες πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση, τα privacy settings επαναφέρονται στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, που επιτρέπουν την συλλογή ανώνυμων δεδομένων και την αποστολή τους στην Avast/Piriform.

Δείτε το βίντεο με το update εν δράσει:

Πολλοί από εσάς θα συνεχίζετε ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιείτε το CCleaner. Όπως και εμείς εδώ στο techmaniacs. Αλλά όπως γράφει και το howtogeek, ένα free πρόγραμμα όπως ξεκίνησε πίσω στο 2000 από έναν και μόνο developer που ήθελε να χτίσει την εμπιστοσύνη με τους χρήστες, πουλήθηκε στην Avast και έχασε πλήρως την αρχική του ταυτότητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗhowtogeek.com
Προηγούμενο άρθροΤο Amazfit Verge είναι το νέο smartwatch της Xiaomi έναντι του ποσού των $115
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το Samsung Galaxy A7 (2018) με τρεις κάμερες στο πίσω μέρος
Βαλάντης Κουμπούρας
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.