Αυτές τις μέρες που ο καιρός στην Ελλάδα δεν είναι και ο καλύτερος, καταλάβαμε με τον άσχημο τρόπο πως δεν πρέπει να μιλάμε στο τηλέφωνο όσο οδηγούμε. Αυτή τη φορά την γλυτώσαμε, οπότε είπαμε να μην κάνουμε το ίδιο λάθος και να προσπαθήσουμε να εξοπλιστούμε κατάλληλα, ώστε να είμαστε ασφαλείς. Έτσι λοιπόν κάναμε μια βόλτα στα αγαπημένα μας κινέζικα καταστήματα για Bluetooth hands free και πέσαμε πάνω σε προϊόντα του TomTop που φαίνονται πολλά υποσχόμενα, είτε από τιμή, είτε από δυνατότητες.

Ξεκινώντας από τα πιο απλά, επιλέξαμε το Q2 Bluetooth, που έρχεται στα €12 μόνο. Η συσκευή έχει πολύ όμορφο σχεδιασμό, ενώ υποστηρίζει Bluetooth 4.1 για μεγαλύτερη εμβέλεια και συγχρόνως χαμηλότερη κατανάλωση. Η συσκευή υποστηρίζει noise cancellation, ενώ ηχητικά διαθέτει HD Audio για να απολαμβάνουμε την μουσική μας. Διαθέτει πλήκτρα για τον έλεγχο των κλήσεών μας, αλλά και της μουσικής μας. Η μπαταρία του είναι 55mAh, που είναι αρκετή για 130 ώρες σε stand by και 5-7 ώρες κλήσεων. Το βάρος του είναι μόλις 9 γρ. ώστε να πρακτικά να μην το αισθανόμαστε. Αν έχουμε δύο συσκευές, τότε το Q2 μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα και με τις 2!

Το πιο εντυπωσιακό gadget που είδαμε όμως, για τις κλήσεις μας, είναι το Bluetooth Hands-free Phone Calling Car Kit FM Transmitter που έρχεται στα €12. Η συσκευή μπαίνει στον αναπτήρα μας και συνδέεται στο στερεοφωνικό μας μέσω του Auxiliary port. Προσφέρει δύο USB θύρες για φόρτιση και έχει ενσωματωμένο Bluetooth, ώστε να συνδέεται με το κινητό μας. Η συσκευή μεταφέρει τις κλήσεις μας και την μουσική μας από το κινητό μας, στα ηχεία του αυτοκινήτου μας, ενώ διαθέτει και μικρόφωνο ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα και όταν έχουμε το κινητό μας στην τσέπη μας. Μαζί με την συσκευή έρχεται και τηλεκοντρόλ, για να μπορούμε να ελέγχουμε την μουσική μας και τις κλήσεις μας, χωρίς να παίρνουμε τα μάτια μας από τον δρόμο. Αν δεν θέλουμε να συνδέσουμε την συσκευή μέσω AUX στο στερεοφωνικό μας, μπορούμε να επιλέξουμε μια συχνότητα στην συσκευή και να συντονιστούμε με αυτή από το FM Radio του αυτοκινήτου, όπως κάνουμε για να επιλέξουμε σταθμό. Έτσι απλά θα συνδεθεί η συσκευή στο αυτοκίνητό μας ασύρματα. Τέλος δέχεται και micro SD μέχρι 32GB για να κάνει αναπαραγωγή των τραγουδιών που έχουμε περασμένα.

Πραγματικά όμως η πιο εντυπωσιακή συσκευή είναι έναν καθρέφτης αυτοκινήτου που βρήκαμε, που ενσωματώνει οθόνη 5 ιντσών, με πολλές λειτουργίες. Τον βρήκαμε στα €65 και όλα δείχνουν πως αξίζει τα λεφτά του. Αρχικά να πούμε πως ο καθρέφτης τρέχει Android 4.4, μέσα από τετραπύρηνο επεξεργαστή. Η συσκευή έχει ενσωματωμένο GPS, ενώ συνδέεται με κάμερα που περιστρέφεται 360 μοίρες, ώστε να καταγράφει τα πάντα από την διαδρομή μας, σε ανάλυση 1080p. Αν θέλουμε και κάμερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, διαθέτει και δεύτερη, με καλώδιο 6 μέτρων, ώστε να καλωδιωθεί σωστά, και να καλυφθεί ώστε να μην εμποδίζει. Η συσκευή έχει και Wi-Fi, ώστε να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να λειτουργεί και σαν Car Entertainment σύστημα, κάνοντας αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube ή ανοίγοντας σελίδες στο διαδίκτυο. Φυσικά η σύνδεση θα χρησιμοποιείται και για Google Maps ή πλοήγηση με άλλες online εφαρμογές. Σαν καθρέφτης έχει anti-glare επίστρωση και πολύ καθαρή αντανάκλαση. Τέλος δέχεται SD κάρτες και διαθέτει FM Radio. Αν δεν έχουμε στερεοφωνικό στο αυτοκίνητο, στο πίσω μέρος του θα βρούμε στερεοφωνικά ηχεία.

Βρείτε εδώ περισσότερα τεχνολογικά αξεσουάρ για το αυτοκίνητό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.