Η Google θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές στη πολιτική του Google Play Store από τις 11 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, μια από αυτές τις αλλαγές βάζει ως στόχο το σκότωμα των call recording apps στο Android, δηλαδή των εφαρμογών εγγραφής κλήσεων.

Όπως αναφέρεται στο Reddit από τον χρήστη NLL Apps, η εν λόγω αλλαγή της πολιτικής επηρεάζει τη χρήση των Accessibility APIs από τους developers των εφαρμογών. Η Google σημειώνει, πιο συγκεκριμένα, ότι το Accessibility API δεν έχει σχεδιαστεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες remote call audio recording.

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα androidauthority, η Google σταδιακά αφαιρεί τα APIs τα οποία επιτρέπουν λειτουργίες call recording σε διάφορες εκδόσεις του Android. Η εταιρεία το κάνει για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας και επειδή ακριβώς οι νόμοι που αφορούν την εγγραφή κλήσεων διαφοροποιούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό από χώρα σε χώρα.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά αφορούν τα τρίτα call recording apps. Η native λειτουργία call recording σε ορισμένα smartphones όπως τα Pixels και τα Xiaomi δεν επηρεάζεται.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα Xiaomi πλέον δεν έχουν τη λειτουργία αυτή.
    Πρέπει να αλλαχτεί η έκδοση που προϋποθέτει γνώσεις, κίνδυνο να χαλάσει η συσκευή, απώλεια εγγύησης κλπ

  2. Αίσχος. Και οι εταιρίες όλες μας καταγράφουν κανονικότατα και η ίδια η Google. Ξυπνάτε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.