Έχω δει πατέντες και πατέντες, αλλά τέτοιο design πρώτη φορά βλέπω. Στο τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που διέρρευσε, η Xiaomi πήγε τον σχεδιασμό και τη χρηστικότητα των smartphones σε άλλο επίπεδο.

Η πατέντα δημοσιεύθηκε στο WIPO στις 24 Ιουλίου του 2020 και αφορά δύο διαφορετικά προϊόντα που λειτουργούν ως ένα. Αρχικά, έχουμε ένα smartphone με μέτρια προς μικρά περιμετρικά bezels, τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και απενεργοποίησης στα αριστερά, και ένα ακόμα κουμπί στη δεξιά μεριά. Η πλάτη δεν φαίνεται πουθενά, γι’ αυτό δεν έχουμε ιδέα τις παίζει με τις κάμερες.

xiaomi tws smartphone in one

Μετά, η Xiaomi σχεδίασε δύο ασύρματα ακουστικά με κυλινδρικό σχήμα τα οποία διπλώνουν κάτω ακριβώς από το ακουστικό, στο σημείο που ενώνονται με το βασικό στέλεχος. Και κάπου εδώ φτάνουμε στο επίμαχο σημείο της πατέντας. Το smartphone ενώνεται με τα ακουστικά.

Το Xiaomi smartphone έχει στην κορυφή δύο υποδοχές στις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις τα ακουστικά. Στη θέση αυτή, τα ακουστικά παίζουν τον ρόλο στερεοφωνικών ηχείων, ενώ μάλλον μπορούν να φορτίζουν μέσω του τηλεφώνου. Επίσης, όταν είναι τοποθετημένα στο smartphone μπορείς να τα περιστρέφεις προς όποια κατεύθυνση θες, για καλύτερη ηχητική κάλυψη του χώρου.

xiaomi tws smartphone in one

Δεν έχω ιδέα αν αυτή η πατέντα θα δει ποτέ τα ράφια των καταστημάτων, αλλά είμαι περίεργος να δω αν πραγματικά η Xiaomi θα λανσάρει – έστω ως concept – τέτοιο smartphone ή κάποιο παρόμοιο προϊόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.