Ένα θέμα που έχει προκύψει με την BSG Gcam 8 καθιστά απαραίτητη τη λήψη των ενημερωμένων εκδόσεων, καθώς σύμφωνα με τους developers επιδιορθώνει ένα σημαντικό πρόβλημα, όπου η Gcam συνδεόταν με το celsoazevedo.com.

Το πρόβλημα:

Πολλά από τα BSG GCam 8.x mods που έκαναν το ντεμπούτο τους μέχρι σήμερα, στο background συνδέονταν και φόρτωναν σελίδες της ιστοσελίδας της όταν άνοιγε το app και πιο συγκεκριμένα:

  • Download page: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/
  • Help page: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/help/1/
  • Configs page: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/configs-bsg-01/

Πολλοί χρήστες που έτρεχαν firewalls και διάφορα monitor apps, εντόπισαν το πρόβλημα και το ανέφεραν στους developers και έτσι  το επιδιόρθωσαν. Όπως αναφέρεται στο επίσημο website  προτείνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη Gcam 8 από το BSG να αναβαθμιστούν στις επιδιορθωμένες εκδόσεις που διέθεσαν για τις GCam 8.1, 8.3, και 8.4. Ακολουθούν οι επιδιορθωμένες εκδόσεις:

Γιατί πρέπει να κάνεις την ενημέρωση:

Οι επηρεαζόμενες εκδόσεις φόρτωναν σελίδες της ιστοσελίδας αν και δεν θα έπρεπε. Επίσης ο server διατηρούσε βασικά access logs για 7 ημέρες, αν και όπως επισημαίνουν οι developers έχουν διαγραφεί τα πάντα. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, εγείρει ερωτηματικά και απορίες στους χρήστες για την ασφάλεια και ιδιωτικότητα των Gcam mods και γρήγορα κάποιοι θα έφθαναν στο συμπέρασμα ότι τα Gcam mods συλλέγουν δεδομένα, κάτι για το οποίο δεν κάνουμε σε καμιά περίπτωσηBS.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι τα Gcam apps συνδέονται στο internet όπως αυτά των Pixel για να κατεβάσουν animations και εικόνες που χρησιμοποιούνται στις επεξηγήσεις των εργαλείων της εφαρμογής.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.