Η Google έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο report ασφαλείας για τις Android συσκευές, το οποίο περιείχε ένα ιδιαίτερα σοβαρό bug σε μια οικογένεια Wi-Fi chipset της Broadcom, το οποίο μπορεί να εκτελεσθεί απομακρυσμένα επιτρέποντας στον επιτιθέμενο να εκτελέσει κακόβουλο κώδικα στις ευπαθείς συσκευές.

Η ευπάθεια, η οποία τιτλοφορείται BroadPwn, εντοπίστηκε στην οικογένεια των chipset της BroadCom με την ονομασία BCM43xx. Η συγκεκριμένη ευπάθεια (CVE-2017-3544) ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Nitay Artenstein της Exodus Intelligence ο οποίος αναφέρει πως το προαναφερθέν bug αφορά και συσκευές της Apple.

Καθώς ο Artenstein θα παρουσιάσει το εύρημά του στο event της Black Hat, οι πληροφορίες για το BroadPwn είναι ελάχιστες. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως συσκευές της HTC, της LG, της Apple αλλά και πρακτικά όλη η σειρά των ναυαρχίδων της Samsung και των Nexus.

OTA αναβαθμίσεις δώθηκαν από τη Google οι οποίες διορθώνουν το πρόβλημα στη σειρά Nexus αλλά οι κάτοχοι κινητών των υπόλοιπων εταιρειών θα πρέπει να περιμένουν για τους επόμενους μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.