Ο Brave browser επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση σε websites, το τρέξιμο web apps ή την αναπαραγωγή online περιεχομένου. Όπως και άλλοι browsers είναι εντελώς δωρεάν για download, θυμάται κωδικούς και μπλοκάρει online διαφημίσεις. Η εταιρεία κατασκευής του, η Brave Software, ιδρύθηκε από τον Brendan Eich, τον δημιουργό της JavaScript και συνιδρυτή της Mozilla.

Αυτό που κάνει τον φυλλομετρητή να ξεχωρίζει, είναι η συμπεριφορά κατά των διαφημίσεων που ακολουθεί. Στην ουσία, βγάζει τις διαφημίσεις από τις ιστοσελίδες και τις αντικαθιστά με άλλες του δικού της δικτύου. Επιπλέον, εξαλείφει όλους τους ad trackers, που οι διαφημιστές και τα διάφορα δίκτυα προβάλλουν για να αναγνωρίσουν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται ή έχουν επισκεφτεί.

Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί, ότι δεν μπλοκάρει διαφημίσεις AdWords στα αποτελέσματα αναζήτησης. Βασίζεται στον Chrome, καθώς διαθέτει τις Blink rendering engine και V8 JavaScript engine. Δυστυχώς, ελάχιστα είναι τα add ons που υποστηρίζει 1Password, Bitwarden, Dashlane και LastPass, ενώ επιτρέπει την προβολή pdf αρχείων μέσα στον browser.

Ο Brave υπερηφανεύεται για δυο πράγματα. Την ταχύτητα και την ιδιωτικότητα που προσφέρει στους χρήστες. Στο desktop ο Brave υπόσχεται να φορτώσει τις σελίδες σε διπλάσσιες ταχύτητες σε σχέση με τον Chrome και τον Firefox. Με την εξάλειψη των διαφημίσεων και των ad trackers, ο Brave κατεβάζει πολύ λιγότερο περιεχόμενο σε σχέση με τους άλλους browser από τα websites, για αυτό επιτυγχάνονται και οι πιο γρήγορες ταχύτητες.

Μπορείς εσύ να δοκιμάσεις τον Brave Browser κατεβάζοντάς τον από εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.