Όσον αφορά τους web browsers, το Android προσφέρει πλήθος επιλογών. Έχεις τον Chrome, αλλά επίσης έχεις πρόσβαση και σε τρίτους browsers όπως ο Kiwi, Vivaldi και φυσικά, ο brave. Οι συγκεκριμένοι browsers περιλαμβάνουν πολλά χαρακτηριστικά, όπως native ad blocking, υποστήριξη για Chrome extensions, cryptojacking protection και πολλά άλλα. Η έκδοση Brave Browser v1.4.0 του browser είναι διαθέσιμη για κατέβαασμα πλέον από το Play Store.

  • Προσθέτει ένα νέο  dark mode.
  • Με παρατεταμένη πίεση στο + πλήκτρο, πλέον σου δίνεται η δυνατότητα να ανοίξεις ένα private tab
  • Είναι πιο εύκολο να κλείσεις τις ρυθμίσεις
  • Είναι πιο εύκολο να διαγράψεις το ιστορικό των downloads σου

Για να ενεργοποιήσεις το νέο dark mode, θα πρέπει να πιέσεις στο μενού των τριών τελειών στην κάτω δεξιά γωνία για να μεταφερθείς στα settings. Από εκεί θα χρειαστεί να πιέσεις την επιλογή Appearance και έπειτα να επιλέξετε το Themes στην σελίδα που ακολουθεί. Τέλος πιέστε στο dark και είστε έτοιμοι. Το interface του browser θα έχει πλέον μαύρα χρώματα αν και δεν είναι τελείως μαύρο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πλεονεκτήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ τον χρησιμοποιείς σε μια AMOLED οθόνη.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη περιορισμός που θα πρέπει να γνωρίζεις. Ακόμη και αν ενεργοποιήσεις το dark mode, θα διαπιστώσεις ότι οι ιστοσελίδες δεν αλλάζουν χρώμα. Θα χρειαστείς ένα chrome flag για να το ενεργοποιήσεις. Πληκτρολογείς chrome://flags στην address bar και στη συνέχεια βάζεις στην αναζήτηση το Dark και ενεργοποιείς το  Android web contents dark mode flag.  Μόλις το κάνεις θα πρέπει να προβείς σε επανεκκίνηση και πλέον και οι ιστοσελίδες θα έχουν ένα dark theme.

Μπορείς να κατεβάσεις τη νέα έκδοση από το Google Play Store

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.