Όλο και περισσότερο οργιάζουν οι φήμες για το επερχόμενο update στο λειτουργικό της Blackberry, που θα επιτρέπει πρόσβαση στο Google Play store ώστε να γίνεται εγκατάσταση Android apps.

Ένας εκπρόσωπος της Blackberry πρόσφατα μας έκανε ξεκάθαρο ότι η εταιρία δεν έχει στα πλάνα της κάποια τέτοια είδους πρόσβαση για το Google Play. Παρ’όλα αυτά κάποιοι insiders αποκάλυψαν ότι η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει το Android Runtime, που αυτό βεβαίως σημαίνει ότι θα μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές Android.

android-blackberry

Η επίσημη γραμμή της εταιρίας είναι:

 “Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο υποστήριξης του Google Play στο Blackberry. Το Blackberry World παραμένει η πρωταρχική πηγή για έμπιστες και ελεγχόμενες εφαρμογές της Blackberry και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε open standards και open-source εργαλεία ώστε οι προγραμματιστές μας να συνεχίζουν να δημιουργούν εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα υποστηρίζουμε.”

Εν το μεταξύ, κάποιοι χρήστες από το CrackBerry forum αποκάλυψαν ότι το Android Runtime θα εμπεριέχεται στο επερχόμενο Blackberry 10.2.1.1055 update και όπως είναι φυσικό θα μπορείτε να φορτώσετε Android apps.

10_2_OS

Tέλος αν όντως δεν δούμε το Google Play store υποθέτουμε ότι θα μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάποιο third party .APK downloader και προφανώς δεν θα χρειάζονται κάποια μετατροπή από .BAR αρχεία σε .APK. Αν και δεν θα υποστηρίζονται ακόμα τα widget των εφαρμογών αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.