Αν πιστεύατε ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για την BlackBerry ξανασκεφτείτε το. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε για το φιάσκο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2ο τετράμηνο του έτους που μας πέρασε, όμως η χασούρα της εταιρίας δεν σταματάει εκεί. Την Παρασκευή το πρωί ο καναδικός κατασκευαστής τόνισε την αποτυχία της εταιρίας επί εποχής Thorsten Heins αναφέροντας ζημίες 4.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 3ο τρίμηνο του έτους. Μέσα σ’αυτό το σύνολο περιλαμβάνεται και η ζημιά των 2.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από απούλητες BlackBerry 10 συσκευές.

blackberry_logo_1280x720

Τα έσοδα της BlackBerry έπεφταν απότομα χρόνο με το χρόνο από 2,7 δις δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε 1,2 δις για φέτος. Σε τριμηνιαία βάση, τα έσοδα μειώνονταν κατά 24%. Ένα μεγάλο πρόβλημα της εταιρίας ήταν ότι έμειναν πολλά BlackBerry 10 απούλητα. Από τις 4.3 εκατομμύρια μονάδες τα 3,7 εκατομμύρια ήταν BlackBerry 7. Αυτοί οι αριθμοί δεν φαίνεται να άρεσαν καθόλου στην εταιρία.

tinhte.vn-blackberry-a10-17

Αυτό το τετράμηνο η BlackBerry έχασε 8,37 δολάρια ανά μετοχή. Χωρίς να συμπεριλάβουμε τις ειδικές χρεώσεις ανά φορά, έτσι η εταιρία ήταν σε κρίσιμο σημείο μπαίνοντας μέσα 364$ εκατομμύρια δολάρια από μια απώλεια 67 cent τη μετοχή. Η BlackBerry ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε μια πενταετή συνεργασία με την Foxconn η οποία θα διαχειρίζεται και θα είναι υπεύθυνη για την διαχείριση αποθεμάτων της πρώτης.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.