Μια σημαντική διευκρίνηση – Δεν μας πλήρωσαν, ούτε μας έδωσαν κάποια συνδρομή για να γράψουμε αυτό το άρθρο. Αν δεν μας πιστεύεις, μπορείς απλά να μην συνεχίσεις την ανάγνωση. 

Εδώ και αρκετούς μήνες και ύστερα από αρκετές δοκιμές με πολλούς password managers κατέληξα σε ένα απλό συμπέρασμα. Ότι το Bitwarden είναι ίσως ο καλύτερος δωρεάν password manager που υπάρχει.

 

Δεν σε εγκλωβίζει σε συνδρομές, δηλαδή να χρειάζεται να πληρώνεις κάθε μήνα για να τον χρησιμοποιείς. Γλιτώνεις έναν πονοκέφαλο από μια ακόμη συνδρομή και έχεις την σιγουριά ενός ασφαλούς password manager. Και όπως συμβαίνει με όλους, απλά πρέπει να θυμάσαι ένα master password. Θα κάνει όλα τα υπόλοιπα για εσένα.

Υπάρχει βέβαια και μια επι πληρωμή έκδοση και εδώ ακριβώς είναι ότι διαφοροποιείται από άλλες προτάσεις. Εκτός αν κάνω πολύ σοβαρό λάθος, είναι ίσως ο μοναδικός που η επί πληρωμή έκδοση αγγίζει τα 10 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή δυο μόνο καφέδες. Το Lastpass πριν από μερικά χρόνια ήταν σε αυτά τα επίπεδα και είχα πει άπειρες φορές στον εαυτό μου ότι είναι τα πιο χρήσιμα 10 ευρώ που έχω ξοδέψει στη ζωή μου. Δυστυχώς όμως, μας στα χάλασε μετά, καθώς ανέβασαν την ετήσια συνδρομή από τα 12 ευρώ στα 30-35 αν θυμάμαι καλά. Ιδίως η desktop έκδοση του Bitwarden είναι αυτή που μας άρεσε ιδιαιτέρως. Έχεις ένα όμορφο interface, που αν βάλεις και τα links κάθε ιστοσελίδας, σου βάζει το favicon αυτής για να μην μπερδεύεσαι και να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση.

Θα μου πείτε υπάρχει το keepass, αλλά εκεί τα password σου δεν αποθηκεύονται online και δεν συγχρονίζονται με τις άλλες συσκευές σου, εκτός αν καταφύγεις και μπλεχθείς με πρόσθετα. Πρέπει να σώζεις την database κάθε λίγο. Με το Bitwarden δεν έχεις τέτοιες έγνοιες.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει καλύτερο deal από το Bitwarden αυτή τη στιγμή. Είναι από εκείνες τις υπηρεσίες που αξίζουν μια αναφορά στο techmaniacs.gr ακόμη και αν δεν σου έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ ή ούτε μια συνδρομή να την μοιραστείς με τους αναγνώστες σου, όπως κάνουμε άλλες φορές στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ειλικρινές από μέρους σου να παραδέχεσαι ότι έχεις διαφημίσει προϊόντα στο παρελθόν αλλά θα πρέπει όταν το κάνεις να το αναφέρεις για να διασώζεται το κύρος άρθρων σα του παρόντος. Το λέω με καλή διάθεση επειδή είμαι αναγνώστης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.