Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει υπερβολική ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αν έχετε πέσει θύμα κλοπής ταυτότητας ή παραβίασης, πιθανότατα εγγυάστε για τη λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Ωστόσο, μπορεί να γίνει αποθαρρυντικό να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά αν είναι πολλοί. Τον τελευταίο καιρό, οι πάροχοι password manager προσφέρουν passkeys ως έναν τρόπο ενίσχυσης της ασφάλειας και εξορθολογισμού της διαδικασίας σύνδεσης. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, η Bitwarden ανακοίνωσε ότι θα κάνει πλέον το ίδιο για όλους τους χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με δωρεάν λογαριασμό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Bitwarden επιβεβαίωσε ότι θα διαθέσει το passkey 2FA σε όλους τους χρήστες της, υποστηρίζοντας ότι είναι πλέον ο μοναδικός password manager που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει τη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας FIDO2 WebAuthn για ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας. Τα passkeys που συνδέονται με συσκευές μέσω χαρακτηριστικών όπως το Windows Hello θα υποστηρίζονται επίσης από το Bitwarden.

Η κίνηση αυτή είναι ευπρόσδεκτη από τους υπάρχοντες χρήστες του Bitwarden με δωρεάν λογαριασμό, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά το χαρακτηριστικό αυτό από τότε που ανακοινώθηκε η υποστήριξη passkey, νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία ακολούθησε το παράδειγμα των ανταγωνιστών της, όπως η Google, η 1Password και η Keeper, οι οποίες εισήγαγαν επίσης passkeys στους χρήστες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όταν η Bitwarden σημείωσε ότι εργαζόταν πάνω στη λειτουργία, ωστόσο, δεν ήταν σαφές αν οι δωρεάν χρήστες θα αποκλείονταν από την πρόσβαση στα 2FA login. Στην ανακοίνωσή της αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε ήδη λάβει θετικά σχόλια για τη διάθεση του χαρακτηριστικού σε όλους τους χρήστες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.