Θέλετε ένα καλό κίνητρο για να βγείτε έξω και να γυμναστείτε; Ποιο καλύτερο κίνητρο από το χρηματικό; Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα για το Bitwalking, που δημιούργησε μια εφαρμογή, ένα ψηφιακό νόμισμα και μια αγορά που πληρώνει τους χρήστες του 1BW$ (Bitwalk dollar), για κάθε 10.000 βήματα που κάνει.

bitwalking

Η ιδέα πίσω από την εφαρμογή είναι απλά να μας δραστηριοποιήσει και να μας σηκώνει από την καρέκλα μας για να γυμναστούμε, ενώ οι δημιουργοί του ελπίζουν να δώσουν σε άτομα απο αναπτυσσόμενες χώρες, ένα έξτρα έσοδο. Η εταιρία έχει στήσει “Bitwalking hubs” στο Μαλάουι, ώστε να εκπαιδεύσει τους χρήστες στο πως να διαχειρίζονται, να ανταλλάσσουν και να ξοδεύουν τα bitwalking dollars που κερδίζουν.

Αρχικά η ιδέα μιας τέτοιας εφαρμογής είναι πολύ όμορφη, όμως τα bitwalking dollars θα πρέπει να έχουν κάποιο αντίκρισμα σε πραγματικό χρήμα, κάτι που σημαίνει πως η εταιρία θα πρέπει να βρει τρόπους να συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα. Σύμφωνα με το BBC η εταιρία ψάχνει για συνεργάτες που θα προσφέρουν στους χρήστες προϊόντα ή υπηρεσίες που θα ανταλλάσσονται με bitwalk dollars.

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μόνο για άτομα που έχουν δεχθεί πρόσκληση και μένει να δούμε τι συμφωνίες θα κάνει η εταιρία με τους συνεργάτες της.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ