Αν είστε ένας ακόμη λάτρης του πρωτοκόλλου bittorrent και των τεράστιων δυνατοτήτων που αυτό δίνει, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε το forum του διάσημου torrent client. Αυτό σημαίνει πως τα προσωπικά σας στοιχεία και οι κωδικοί σας έχουν υποκλαπεί (ευτυχώς, οι διαχειριστές ασφαλείας είχαν προνοήσει και τα passwords είναι hashed).

Οι διαχειριστές του website ανακοίνωσαν σήμερα πως τα community forums έπεσαν θύματα hacking με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες κωδικοί.

Bittorrent-Logo-Purple

Ο αριθμός των θυμάτων είναι αρκετά μικρός αν αναλογιστεί κάποιος πως ο συγκεκριμένος client έχει πάνω από 150.000.000 ενεργούς χρήστες, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως το hack είναι μικρής σημασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διαχειριστές του διάσημου website, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βάση δεδομένων που φιλοξενούσε προσωπικά στοιχεία και κωδικούς. Όπως όλα δείχνουν, το λάθος στον σχεδιασμό ασφαλείας δεν πρέπει να χρεώνεται στους δημιουργούς του BitTorrent website, αλλά στην εταιρεία η οποία έχει προγραμματίσει το λογισμικό που “δίνει ζωή” στα forums του client, το διάσημο Power Board.

Ευτυχώς, ο ερευνητής ασφαλείας Troy Hunt, φαίνεται να έχει αποκτήσει με κάποιο τρόπο πρόσβαση στο data dump των επιθέσεων και σταδιακά θα ανεβάσει όγκο πληροφοριών, τουλάχιστον για 34,000 χρήστες, στο γνωστό site του, “Have I Been Pwned ?” . Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν, να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο site και να δείτε αν ο λογαριασμός σας ήταν ένας από αυτούς που παραβιάστηκαν.

Όπως και να έχει όμως, το BitTorrent συνιστά σε όλους τους χρήστες του να αλλάξουν τάχιστα τους κωδικούς τους στο forum έτσι ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.