Μια πηγή κακής κριτικής κατά της Microsoft ήταν τον Bing. Η μηχανή αναζήτησης της MS είχε πολλά έξοδα όλα αυτά τα χρονιά, κυρίως γιατί χρειαζόταν να κατασκευαστούν τεράστιες υποδομές datacenter για να λειτουργήσει.

4682.Bing logo orange RGB

Τον τελευταίο χρόνο η υπηρεσίες του Bing στοίχησαν στην Microsoft περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Ακόμα και για μια εταιρία σαν την Microsoft αυτό το ποσό δεν είναι αμελητέο. Ωστόσο αυτές οι απώλειες δεν ήταν λόγω έλλειψης εσόδων, αλλά οφείλονταν σε ένα εξαετές πρόγραμμα ανάπτυξης και κύκλο επενδύσεων.

Ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικών της MS, Dave O’Hara δήλωσε σε ένα οικονομικό συνέδριο ότι οι περισσότερες επενδύσεις της Microsoft πάνω στο Bing έχουν τελειώσει. Έτσι απ ότι φαίνεται το Bing είναι πλήρως λειτουργικό πλέον και στοχεύει στο να φέρει έσοδα για την εταιρία.

rsz_1the-new-logo-of-microsoft

Η εν λόγω μηχανή έχει ενσωματωθεί πλέον σε πολλά προϊόντα της Microsoft όπως στα Windows 8.1 και θέλουν με αυτό τον τρόπο να χρησιμοποιείται όσο το δυνατό περισσότερο. Την ίδια δυναμική ενσωμάτωση την περιμένουμε και στα Windows Phone 8.1 τον ερχόμενο χρόνο. Βλέπουμε την Microsoft να κοιτάει πολύ ζεστά το κομμάτι Bing. Μακάρι να διαψευστούν οι φήμες για εγκατάλειψη του project πόσο μάλλον τώρα που αναμένονται κέρδη.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post, το Bing ναι μεν δεν έχει ακόμα τα ‘πατήματα’ για να γίνει ένα εναλλακτικό Google ή ΙΕ, αλλά η πορεία που ακολουθεί είναι σταθερή και αξιοπρεπής. Η απόφαση για τυχόν κατάργησή του θα είναι ‘άκυρη’ και σε λάθος βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.